Copenhagenize.com - Cykelkultur ved design: Antwerpens cykelinfrastruktur


Jeg var på en hvirvelvindstur de Benelux-landene sidste uge, og et af stoppene var Antwerpen, Belgien. Lejligheden var åbningen af min Monumental Motion-udstilling og et hovedtale om cykelkultur design.

Selvom jeg kunne finde Antwerpen på et kort, var det en af ​​de byer, jeg vidste lidt om. Da jeg ankom med højhastighedstog fra Rotterdam, blev jeg dog forbavset over synet af den smukkeste togstation, jeg nogensinde har set. Fra da af fortsatte byen med at overraske mig på den mest behagelige måde. Jeg blev guidet rundt i byen af den charmerende Stef fra den belgiske Fietsersbond.be, og selvom de fleste af vores samtaler handlede om kunst og arkitektur, viste han mig byens cykelinfrastruktur.


Antwerpen har en modal andel på omkring 16%, hvilket er meget respektabelt. Der var også mange spritnye cykelstier rundt om i byen, hvoraf nogle kun var færdiggjort få dage før. Som jeg forstod det, er det et valgår, og den siddende borgmester havde lovet 100 km cykelinfrastruktur, før han blev valgt. Løbet var sat på at færdiggøre cykelstierne op til det næste valg. Det er ret fantastisk. Ovenfor blev cykelstien færdiggjort før vejen. Det er en masse vejplads taget væk fra motortrafikken og givet tilbage til cykler og fodgængere. Godt for trafikalmering og inspiration til byens borgere om at vælge andre transportformer.


Cykelstien udenfor det stilfulde og charmerende bed and breakfast, der var arrangeret til mig - La Gloria No. 10 - blev færdiggjort kun to dage før min ankomst. De var ikke nødt til at skynde sig på grund af mig, men jeg er glad for, at de gjorde det.

Endnu et nyt stykke cykelgodhed.

Sær lille cykelboks.

Sikker adskillelse langs en strækning med 50 km/t veje.

Der er også mange sporvogne i byen, og på de smalle gader ser løsningerne sådan ud. Som enhver erfaren bycyklist i byer med sporvogne er sporvognsskinnerne ikke et problem. Alt i alt er Antwerpen en fed by.


Læs mere