Copenhagenize.com - Cykelkultur med design: Gå grøn, gå hollandsk, gå i døden!


Her har vi et par københavnere, der deltager i en “anstrengende aktivitet, der er uden for rækkevidde for nogle mennesker og kan forårsage mindre, alvorlige og/eller permanente skader eller død for personer, der ikke er i tilstrækkelig fysisk form, træning og/eller erfaring."


Og her har vi to personer, der har “erkendt, at noget cykling er en prøve af deres fysiske og mentale grænser og medfører, uanset fysisk form eller erfaring, potentialet for død, alvorlig skade og tab af ejendom. De har påtaget sig risikoen ved at deltage i cykling. De erklærer, at deres fitnessniveau er egnet til at deltage i cykling, som de frivilligt påtager sig."

Hvad taler jeg om? En af vores læsere, Dottie, er advokat i Chicago, og hun elsker bycykling. Det hollandske ambassade og konsulaterne i USA og Canada har en cykelrundrejse med titlen Go Green, Go Dutch, Go Bike!, hvor de promoverer cykling og den vidunderlige hollandske cykellivsstil. Indtil videre lyder det godt.

Dottie tænkte, at hun ville tilmelde sig den hollandske cykeltur i Chicago den 8. maj 2010, som er medsponsor af Active Transportation Alliance.

Efter hun havde udfyldt navn og adresse og “emergency”-telefonnumre, endte hun i afsnittet “Waiver and Release”, som fylder to tredjedele af websiden. Som Dottie skrev til Copenhagenize.com: “Jeg tænkte, at du måske ville være interesseret i den følgende “waiver and release”, jeg blev tvunget til at acceptere, da jeg tilmeldte mig Go Green Go Dutch Go Bike!-arrangementet, som den hollandske konsul arrangerer i forskellige byer i Nordamerika. Denne tur i Chicago bliver arrangeret af Active Transportation Alliance, en organisation for cyklister og fodgængere, og dette er deres sprog. Jeg er advokat, så jeg forstår vigtigheden af, at deltagerne underskriver fraskrivelser, men dette sprog virker ekstremt og unødvendigt, for ikke at nævne ironisk i betragtning af budskabet i turen. Enhver, der stopper op og læser sproget, burde skide i bukserne af skræk. Bemærk også, at vi tilsyneladende skal bære hjelme, selvom turen vil foregå på en cykelsti langs søen, helt adskilt fra motorkøretøjer.

Meget af dette sprog er juridisk unødvendigt, især dette stykke, der irriterer mig mest - “Cykling er en test af en persons fysiske og mentale grænser.” Latterligt. Jeg håber, at hjelmreglen ikke vil blive håndhævet."

Jeg har inkluderet hele teksten i slutningen af dette indlæg. Men først, her er endnu et intenst actionbillede af veltrænede risikotagere, der deltager i cykling. Det er taget fra 4. etape af Tour de France sidste år:

Så…tag lige et minut til at komme dig over DEN intensitet…okay… Klar?

Jeg spekulerer på, hvad det hollandske konsulat mener om alt dette? Ved et lignende arrangement i Vancouver var alle deltagerne klædt i vejkantoptagelseskollektion, iført hi-viz-veste. Så meget for at fejre den afslappede verden af ​​borgercyklister i Holland.

Måske er det på samme måde, som franskmændene føler, når de efter et par århundreder med at eksportere fremragende oste ser ‘Ost i en tube’ i supermarkeder i andre lande.

“Øh… undskyld… det er ikke det, vi mente…” Tabt i oversættelsen, det må siges.

Det er måske én ting, at det hotel, jeg boede på i Portland (ja, DET Portland), havde en helvedesild og ødelæggelsesfraskrivelse for gæster at underskrive, hvis de ville låne en cykel. [Teksten er midt i denne tidligere post.] Dog ville jeg forvente mere af en organisation dedikeret til cykling.

Så her kommer teksten for afstands- og farefritagelsen for den hollandske cykeltur i Chicago.Der vil være ambulancer klar langs ruten.Og husk at tilmelde dig for at vinde en Gazelle cykel med en topfart på ca. 12,4 km/t!

Det, du skal til at læse, er ikke bare en tåbelig, unødvendig juridisk formular.Det er ganske enkelt dødsdommen for fremtiden for cykling i byområder i Amerika.Vælg en sang fra dette websted at lytte til, mens du læser teksten.

Hvis dette er den måde, cykling markedsføres og præsenteres for offentligheden - både cyklister og de ‘cykel nysgerrige’ - og mærkes - og endda af en organisation, så mener jeg bestemt, der er lidt håb for en stor forandring i bycykling.

Og før de sædvanlige kommentarer om “du forstår det ikke… det her er ikke Københagen/Amsterdam… vi har ikke cykelstier og alt det der…” begynder at komme, vil jeg bare sige, at der er en stor forandring på vej i mange lande uden tilstrækkelig infrastruktur (endnu) og med en totalt dominerende bilkultur.Markedsføringen… markedsføringen er der, hvor det skal være.Bycykling bliver solgt ordentligt og effektivt, og de lande vil begynde at høste de samfundsmæssige og sundhedsmæssige fordele snart.

Afstands- og farefritagelse


Ved at klikke nedenfor erkender jeg hermed, at cykling, cykelræs og cykelarrangementer (“Cykling”) er anstrengende aktiviteter, der er ud over nogle menneskers evne og kan medføre mindre, alvorlige og/eller permanente skader eller død for personer, der ikke er fysisk fitegn og/eller ikke har tilstrækkelig erfaring.Jeg har selv besluttet, om jeg kan deltage sikkert i Cykling.Jeg erkender, at Active Transportation Alliance (“Active Trans”) ikke har vurderet min evne til at deltage i Cykling.Jeg erkender også, at rådgivning fra Active Trans muligvis ikke er relevant for mig, og det er mit ansvar at træffe denne beslutning.

Jeg erkender, at noget Cykling er en test af en persons fysiske og mentale grænser og indebærer, uanset fysisk formåen eller erfaring, potentialet for død, alvorlig skade og tab af ejendom.Jeg påtager mig risikoen ved at deltage i Cykling.Jeg bekræfter, at min fysiske form er passende til at deltage i Cykling, som jeg deltager i frivilligt. Jeg erklærer, at jeg har tilstrækkelig træning eller forberedelse til den Cykling, jeg skal til at deltage i, og at jeg ikke er blevet rådet imod at deltage i sådan en aktivitet af en sundhedsperson. Jeg er enig i at bære en ANSI-, CPSC- eller SNELL-godkendt hjelm korrekt til enhver tid, når jeg deltager i Active Trans’ cykelaktiviteter.

.


Læs mere