Den Livsstore By Blog: Avisbærer til cykler

Måske en af de sejeste vintage accessories, jeg nogensinde har erhvervet. Avisbæreren. Jeg købte den i en cykelbutik i Ferrara, Italien. Mine italienske kolleger, da de så den, bemærkede alle “Ah, ja, meget normalt i Italien”. Det var et “skal-have” øjeblik i cykelbutikken.


Dette model er designet til at bære din avis og er bred nok til, at du kan folde din avis til den artikel, du læser, og … ja… læse den mens du cykler. De var, fandt jeg ud af, meget udbredte i Italien i flere årtier. I Ferrara så jeg et par af dem, og en mand kørte forbi med sin avis foldet på den måde. Jeg missede dog fotoet. Selvfølgelig skulle jeg købe en kopi af den legendariske avis La Gazzetta della Sport med dens berømte lyserøde papir, som jeg lagde i avisholderen.

Jeg bliver bare nødt til at undgå at cykle forbi områder med dette skilt, antager jeg. Set i Holland.

Og selvom min avisbærer er mere praktisk end at læse en avis som denne fyr på dette nattebillede fra en historisk seks-dages cykelløb, ser han helt sikkert cool ud.

Der findes andre typer avis holdere i den italienske cykelhistorie. Denne stil er kun til at bære din avis. Suk. Man kan ikke engang bruge den til at læse avisen. Hvor upraktisk. Der er så mange smukke og praktiske accessories i cykelhistorien. Mange af dem er desværre blevet glemt gennem de sidste fire årtier, hvor cykling er blevet mærket som sport eller rekreation og ikke meget mere end det.

Her er et tidligere indlæg om Læsning på cykler fra Copenhagenize.


Læs mere