Copenhagenize.com - Cykelkultur ved design: Min cykel blev stjålet


Foto af Diego Franssens - fra interview i belgisk magasin Knack.Lørdag morgen kl. 11:30. Kom ud af lejligheden med børnene og tog mod en legetøjsbutik for at købe en gave, som Felix så kunne tage med til en fødselsdagsfest. Lulu-Sophia og jeg skulle så handle lidt og hygge os i baghaven. Alt dette skulle ske med min Bullitt lastcykel. Men jeg opdagede, at den ikke stod, hvor jeg havde parkeret den.Første tanke… “Hmm, jeg troede, jeg parkerede den der…“Anden tanke… “Måske parkerede jeg den et andet sted…“Tredje tanke, gradvis erkendelse… “Den er blevet stjålet…“Ikke en ukendt tanke. Faktisk har jeg haft mange cykler stjålet før. Men den fjerde tanke siger virkelig alt om cyklens rolle i København - og i mit liv:“For helvede… hvordan skal jeg komme rundt i dag?!“Stod der med to børn - Felix var på sin egen cykel - med ting at gøre, steder at gå hen og ting at købe, og tæppet blev revet væk under mig. Min utopiske plan for dagen flimrede for mine øjne, efterfulgt af de følgende dage.Det er ret sigende, at alle de praktiske formål for min cykel, der var blevet stjålet, var de primære tanker i mit hoved. Først efter et stykke tid sagde jeg til børnene… “For fanden… jeg kunne virkelig godt lide den cykel.“Et par minutters rastløs, forvirret ophold på fortovet fulgte. Logistiske løsninger dukkede op. Jeg ringede til børnenes mor for at låne hendes lastcykel. I samtalen med hende indså jeg, at vi stadig kunne få Felix til fødselsdagsfesten til tiden. Så afsted gik vi. Benene var vores alternative transportmiddel i dette kvarter.Jeg havde stadig ingen måde at transportere Lulu-Sophia på efter det. Min Velorbis var udlånt til en ven, og den havde en børnesæde monteret på. Jeg ringede til ham, og han var venlig nok til at skynde sig over med cyklen, så jeg kunne transportere pigen, som vi tidligere har gjort det:

Der er meget cykeltyveri i en mainstream cykelkultur. Sådan er livet. Når det kommer til ladcykler, er det dog ikke fulde folk, der har brug for en cykel lige der og nu, der tager dem. Det er mere organiseret. Der er store penge i ladcykler. Så meget, at der trænges ind i baghaverne for at finde dem.

Det sjove er, at den person, der har stjålet den, sandsynligvis ikke indser, at det er den mest berømte Bullitt i København. Ikke mindst fordi jeg ofte blogger om den. Det gør det muligt at spotte den på gaden.Hvis du ser den, ser jeg virkelig frem til at høre om det. Der er masser af Bullitts på Københavns gader, men ikke mange røde. Den er også ret unik for en rød Bullitt.- Den er rød med en Brooks sadel og håndtag.- De røde sidepaneler er ret sjældne.- Der er et sort betræk på ladet.- Der er en foldbar sæde i kassen.- På tværstangen er der en børnesæde.- Som er oven på et Cycle Chic klistermærke.- På højre side er der et FC St. Pauli klistermærke (som ovenfor) og et “Du må gerne køre uden cykelhjelm” klistermærke.

På højre side er der et I Bike CPH klistermærke. Ja, jeg er sikker på, at alle disse klistermærker vil blive pillet af, men… det, der gør den ret unik, er, at Bullitt-logoet på siderne - i bunden - er i en gulagtig farve, hvor mange røde Bullitts har hvide bogstaver. Dette er ret vigtigt for at genkende den.Der er også et hemmeligt mærke under cyklen, som jeg vil kunne genkende.


Der var ingen sovende børn i den. Skam, jeg kunne have fået den tilbage, hvis der var.

Hvis nogen her i København ser den eller ser den til salg, så lad mig vide det. Lad os se, om denne sociale medie-ting kan hjælpe mig med at få cyklen tilbage - imod mine forventninger. :-) På forhånd tak for al hjælp. If you live in KBH/FRB and see the bike, please send an SMS to 26259726.


Læs mere