Den livsstørrelse by-blog: Cykelbane penge

Det er sjældent, at jeg har kontanter i lommen, da alt er betalingskort her - fra en pakke tyggegummi til hvad som helst. Men forleden dag havde jeg en 200-kroner seddel, og det overraskede mig at se, at den har et nyt design! Det er så sjældent, at jeg ser kontanter. Nå, den viser Knippelsbroen over havnen, og lige der på pengene er der en cykelsti. Til venstre for fortovet. Den er adskilt hele vejen hen til broen og på den anden side, men på selve broen er det en malet linje. Den er meget bred og benyttes af cirka 20.000 cyklister om dagen.

Nu er jeg sikker på, at kunstneren fokuserede på tårnet, der styrer klappbroen og byens spir i baggrunden, men jeg er også sikker på, at det er første gang, cykelinfrastruktur er med på national valuta. :-)


Læs mere