Copenhagenize.com - Cykelkultur gennem design: Copenhagenize tager til Melbourne


Mig i Australien, 1989. Ankommer til Great Keppel Island. Som ikke ligger nær Melbourne, men hey… Jeg kunne også have tilføjet dette Byron Bay foto i stedet… men sejlbåden har mere en følelse af ‘rejse/ankomst’

Datoen nærmer sig hurtigt, hvor jeg begiver mig ud på en episk rejse til den anden side af jorden. Jeg er blevet inviteret til at tale ved State of Design Festival i Melbourne og jeg er meget glad for at have modtaget invitationen.

Jeg boede og arbejdede i Melbourne tilbage i 1990, og igen i en kortere periode i 1993, så jeg glæder mig til at se, hvordan byen ser ud efter så mange år. Da jeg talte i Brno, Tjekkiet, for et par måneder siden, var Lars Gemzøe fra Gehl Architects min partner i foredraget og han snakkede om hans firms arbejde i byen. Det bliver fantastisk at se forvandlingen. Jeg boede i St. Kilda dengang og cyklede ofte ind til byens centrum og rundt i kvarteret. Jeg husker downtown som værende en ødemark efter kl. 17:00. Efter sigende er det et mere livligt og beboeligt sted nu om dage.

Men sikken en tur. Flyve til Bruxelles, vente tre timer. Syv timer til Abu Dhabi, vente to timer. Så 14 timer til Melbourne. Heldigvis er præsentationen på bagsiden af turen - lørdag den 24. juli 2010 - så forhåbentlig er jetlaggen forsvundet lidt, inden jeg præsenterer fire mål for at fremme bycykling.

På grund af familielogistik i sommerferien tager jeg Drengen Vidunder, Felix, med på turen. Det bliver fantastisk at vise ham den anden side af jorden. På vejen hjem vil drengene stoppe for en strandferie i Abu Dhabi. Matt fra US planlægnings- og designfirma - Alta Planning - arbejder i emiratet, så vi skal mødes til en snak. Puha… man kan tilsyneladende ikke slippe af med cykelfolk… :-) Det er en god tegn, selvfølgelig. Et meget godt tegn.

Vi vil komme til at savne åbningen af Ferrari World forlystelsespark med et par måneder. Jeg tror, vi overlever. Selvom rutsjebanen ville have været fed…


Læs mere