Copenhagenize.com - cykelkultur designet til politibetjente: Field Day til cykelpolitiet

Der var en fantastisk tyrkisk festival på Rådhuspladsen i København sidste søndag. Der var nemt 10.000 mennesker til stede for at høre musik, kulturelle begivenheder og hygge sig i solen. Langs en af gaderne var der en lang række af fine biler parkeret. Ullovligt. Konferencieren meddelte, at bilerne skulle flyttes og at politiet var på vej. Et øjeblik senere dukkede et par cykelpolitibetjente - en mand og en kvinde - op og påbegyndte ubesværet at skrive bøder. Interessant nok begyndte de midt i rækken af ​​biler. De fokuserede på disse to kabrioletbiler og ikke de mindre dyre biler på hver side. Politibetjente der foretager bitre klassevalg? Nå, det skal være…

Biler får bøder fra cykelpolitibetjente er altid sjovt. Hvis jeg nogensinde får en trafikbøde, håber jeg at det er en cykelpolitibetjent, der udskriver den.

De var færdige med at skrive bøder til de to biler, da begge bilister kom løbende. Forgæves. Den unge fyr på højre side var klar til at diskutere, men nogle ældre tyrkiske fyre på sidelinjen sagde til ham at slappe af, og det gjorde han. Den anden fyr tog det roligt og tog sin bøde med skuldertræk.

Det var fascinerende at iagttage. Showet havde dog en lidt sur afslutning. Jeg gik hen til den mandlige betjent, da de var færdige, for at stille ham et simpelt spørgsmål. Som udgangspunkt er jeg høflig og smilende. Jeg ville gerne vide, om cykelafdelingen ville fortsætte efter den etårige testfase, der snart var ovre.

Han mumlede og var upræcis, og sagde at han alligevel snart ville stoppe i afdelingen. Det var ikke et svar på mit spørgsmål. Han fortalte mig at ringe til hans chef, hvis jeg var så interesseret. Jeg sagde, at jeg ikke havde brug for det, når jeg stod foran en betjent fra cykelafdelingen. Han grinede bare nervøst.

Så meget for en cykelafdeling, der bringer betjente ned på gadeplan for at interagere med borgerne. At sætte et menneskeligt ansigt på politiets håndhævelse. Gnaven idiot. Ham… ikke mig, du dumme læser.

Den Smilende Blonde Betjent var i fokus for al pressen, da Cykelafdelingen blev lanceret sidste år. Er de alle blevet sure nu?


Læs mere