Copenhagenize.com - Cykelkultur ved design: Torontos brutalitet - Nu med cykelbetjente.

Lige har fået denne e-mail fra krigszonen, der er Toronto. Mit navn er Geoffrey Bercarich, jeg er 26 år gammel og livslang indbygger i Toronto, Canada. Jeg blev angrebet og ulovligt tilbageholdt af Toronto Police i "g20-fængslet" søndag den 27. juni 2010. Jeg var med i en særlig kritisk masser af cyklister, hvor der var 600 cyklister, der red i gruppe for at tage fokus væk fra den skade, der var blevet påført byens centrum dagen før. Cykelturen var fredelig, og der blev ikke brudt nogen trafikregler. Masserytterne kørte langs Yorkville, og det var der, jeg blev angrebet. En cyklende politibetjent blokerede min vej lige foran mig, en anden cyklende politibetjent slog mig i ansigtet og ramte mine tænder med sin knytnæve. En anden cyklende politibetjent kastede sin cykel ind i min, hvilket fik mig til at falde til jorden. En gruppe på fem politibetjente kastede mig ned på den faldne politicykel, skubbede mig ned på cyklen og slog mig i ansigtet og lysken. Betjenten, der slog mig først, holdt mine knæ åbne, mens en anden slog mig gentagne gange i lysken. Derefter blev jeg vendt om på maven, og mit ansigt blev slået gentagne gange ned i gaden, hvilket efterlod en blodpøl. Alt dette skete uden nogen meddelelse fra politibetjentene om, hvilken forbrydelse jeg havde begået, eller hvorfor de angreb mig. Mens tæskene fortsatte, gentog jeg med stærk stemme: "Jeg giver ikke modstand." Nu lå jeg på maven med mine arme bundet bag på ryggen, mens mit ansigt blev presset ned i gaden under knæet på en anden politibetjent. En stor gruppe politifolk opstillede en række politimotorcykler for at forhindre tilskuere i at få et klart billede af, hvad der foregik. Politiet truede vidnerne med anholdelse under anklage om at forhindre retfærdighed. Mens tæskene fortsatte, sparkede betjentene gentagne gange mig i hovedet, i den nedre og øvre del af ryggen. Der er slemme blå mærker omkring min højre skulder, snitsår og blå mærker på mit højre knæ og højre albue, og min hage har et stort snit, der sandsynligvis skulle have været syet. Mens jeg blev slået, råbte jeg af ekstrem smerte: "Stop vanviddet." Jeg blev fjernet fra gaden og trukket ind i den nærliggende parkeringsstruktur på Yorkville Avenue. Betjentens nummer var 8114, og hans overordnede var sergent Hicks. Alle andre betjente på stedet havde ikke synlige mærker og ville ikke identificere sig selv. Politiet beordrede alle i parkeringsstrukturen til at forlade eller blive anholdt under anklage for at forhindre retfærdigheden. Derefter talte de om at tage mig med ind i et hjørne uden kameraer. Jeg var næsten bevidstløs, mens tæskene fortsatte mod parkeringsbygningens væg. De truede med at slå mig, hvis jeg ikke forblev tavs, jeg gentog én ting: "Jeg overholder." Betjentene læste derefter mine rettigheder op og fortalte mig, at jeg var anholdt for opvigling. Alt, hvad jeg kunne tænke på, var mine håndjern, jeg kunne ikke bevæge mig eller mærke mine hænder. Jeg bad gentagne gange om at få mine håndjern løsnet. Endelig, efter tredive minutters politibetjent, hvor de pressede mit hoved mod væggen, befalede sergent Hicks dem at løsne mine håndjern. Jeg skyldte ham min nåde.Jeg blev sendt til g20-fængslet på Eastern Avenue og Pape. Jeg ankom til det midlertidige fængsel klokken 14:00 og forlod det ved midnat. Alle anklager blev frafaldet, og der blev ikke givet nogen forklaring. Jeg blev sluppet løs med et mundtligt løfte om ikke at deltage i en protest igen. Jeg lever nu i frygt for mit liv, jeg bor i denne by, jeg er aktiv i byens offentlige liv og funktioner. Jeg frygter, at de vil samle mig op og bringe mig tilbage til detention center når som helst.G20 Detention Center på Eastern Avenue. Jeg blev ført til detention center klokken 14:00, og jeg forlod det klokken 24:00, mit liv ændrede sig mellem disse ti timer. Jeg var den første, der blev placeret i en af ​​ti arrestceller. Arrestcellerne var i en kæmpestor studioplads med ekstremt beskidte gulve. Der var opkast og tis overalt. Arrestcellen var ti fod bred og fire fod dyb. Der var en toilet i h hver arrestcelle, toilettet var fyldt til bristepunktet, så det flød over på gulvet i cellen. Jeg var den første, der blev ført ind i arrestcellen. Ved slutningen af dagen blev der holdt 25 mennesker i den celle, og alle blev vi håndjernede i hele vores ophold. Andre mennesker i andre celler fortalte os, at de havde været der i over tredive timer. Cellerne blev overfyldte, så folk blev håndjernede til gulvet uden for cellerne. Jeg blev slået slemt af politiet, jeg bad om en læge, og alle politibetjente på vagt lo ad mig. De fortalte mig, at der var flere mennesker, der var mere såret end mig. Ikke én læge blev nogensinde set, og ingen, som jeg vidste om, fik nogen lægehjælp. Af de 25 mennesker i min celle var halvdelen ikke demonstranter, to havde brug for medicin, som de aldrig fik, og jeg havde åbne sår og en håndjerned, forslået arm og skulder. Vi fik en to dage gammel muggen ost- og smørsandwich og fik en lille kop vand hver femte time. Politivagterne havde en ubegrænset forsyning af æbler, flaskevand, roastbeefsandwich og chokoladeovertrukne jordbær, som de spiste foran vores celler. Nogle cellekammerater var så desperate efter mad, at de spiste de smidte æblekerner, der lå på celle væggen. Ingen i hele det midlertidige fængsel fik et telefonopkald til den ydre verden. Jeg har to venner, som endnu ikke er set eller hørt fra i over tre dage.Mens jeg blev fulgt ud, blev politibetjenten, der eskorterede mig, væk, og dermed blev jeg ført gennem det meste af detention faciliteten. Ingen person havde fået et telefonopkald, og de mennesker, der havde specifikke anklager mod dem, blev holdt i etmands celler, hvor der ikke er nok plads til at lægge sig ned. Mens jeg gik forbi deres bure, så jeg frygtens, angstens og håbløshedens udtryk, som kun kan ses gennem frygten for at miste sit liv. Jeg lever nu i frygt for, at Toronto Police vil ransage mit hjem og tage mig med tilbage til detention centeret igen. Jeg frygter, at jeg er sluppet afsted med min frihed, og at de kan tage den tilbage når som helst. Venligst hjælp.Juni 28. 2010

Geoffrey


Læs mere