Copenhagenize.com - Cykelkultur ved design: Portland


På mit seneste besøg i Portland var der cykler. Som på alle andre steder, har folk været venlige nok til at låne mig en cykel til at komme rundt på. Cyklen ovenfor blev håndbygget af herren ovenfor, Tony Periera. Han lod mig låne den dyreste cykel, jeg tror, jeg nogensinde har kørt på, til en cykeltur fra rådhuset til det sted, hvor jeg skulle tale den aften. Cyklen blev tildelt førstepladsen i 2009 ved Oregon Manifest Constructor’s Design Challenge, så det er ikke bare en hvilken som helst cykel, kan du se.

Tony havde cyklen til salg for $6900, og jeg har lige tjekket hans hjemmeside for at se, at den er blevet solgt! Den, der købte den, får en oplevelse. Sikke en fantastisk tur. Læs mere om cyklen på Tonys hjemmeside. Tak, Tony!


Efter forelæsningen drak jeg god øl på denne ladcykel med de fine fyre fra Metrofiets - Jamie og Philip. Det var helt klart en højdepunkt at møde dem. På det tidspunkt var jeg uden cykel og skulle tilbage til hotellet.
Her er min tur hjem. Jeg følte mig som om jeg var i København, sidde i ladet og snurre gennem gaderne i Portland tilbage til Ace Hotel.


Jeg boede på det meget cool Ace Hotel. Det er virkelig et af de fedeste hoteller, jeg har oplevet. De tilbyder gratis cykler til deres gæster, men de ville have mig til at underskrive en kontrakt, der inkluderede følgende højdepunkter: “Assumption of Risk: Jeg forstår og accepterer, at leje af denne cykel og deltage i cykling udsætter mig for mange farer og medfører uundgåelig risiko for død, personskade (herunder men ikke begrænset til alvorlig ryg- eller hovedskade og tab eller beskadigelse af ejendom)…“Jeg er klar over vigtigheden af at bruge hjelm, og jeg forpligter mig hermed til at bære hjelm til enhver tid, jeg cykler.- Jeg forstår, at denne aktivitet kan resultere i alvorlig skade, herunder men ikke begrænset til ryg- eller hovedskader."

- Jeg forstår, at disse cykler ikke har synsforbedrende udstyr såsom refleks eller lys.

Åh, mine gode grunde. Hvilket bøvl og fjollerikkeri. Tilsyneladende er det okay at undlade lys og endda reflekser. Portland har ingen lov om brug af hjelm, så jeg syntes det var underligt, at Ace Hotel forsøgte at indføre en. Receptionisten sagde også, at hjelmene de havde, var brugte, men at de ikke blev renset efter hver brug, så jeg sagde tak, men nej tak.

I modsætning til dette spurgte W Hotel i San Francisco mig, om jeg ville have en hjelm, da jeg lånte en Biomega. Jeg sagde nej tak, og han sagde “cool” og krydsede bare af i en boks på kontrakten, hvor det stod, at jeg havde afvist tilbuddet. Sådan skulle det være.

Jeg skulle ud at cykle med lederen fra DoT, Roger Geller, og Johnathan fra Bike Portland, så jeg havde brug for en cykel. Efter et hurtigt opkald til min ven Jay Graves gik vi op ad gaden til en af hans cykelbutikker - Bike Gallery.

Der var en Bullitt i butikken, men de var ivrige efter, at jeg skulle prøve en ny cykel fra Trek kaldet Belleville. Sikke en lækker cykel. Den er helt øko, tilsyneladende, men jeg fandt aldrig ud af hvorfor eller hvordan. Det er en del af cyklen på billedet ovenfor, som jeg rullede glad gennem cykelstierne i Portland.

Jeg har en million ting at blogge om, angående Portland og San Francisco, men jeg har bare ikke haft tid. Jeg skal nok nå det.

Indtil videre er det de cykler, jeg kørte på i Portland. Jeg nåede desværre ikke at prøve en Bullitt. En Bullitt ejer i byen var villig til at låne mig sin cykel, men mit program var så stramt, og jeg var plaget af jetlag, så vi kunne ikke få det til at fungere.


Sidst, men ikke mindst, besøgte vi den herres seje cykelbutik, med en hollandsk ladcykel foran. Jeg kan simpelthen ikke finde visitkortet, så kære læsere, fortæl mig navnet på butikken i kommentarerne.


Læs mere