The Life-Sized City Blog: Ungarn ændrer motorvejsloven

Jeg modtog denne lille nyhed fra mine venner på den danske ambassade i Budapest. Det ser ud til, at Ungarn har ændret sin færdselslov. Men jeg er forvirret, og jeg håber, at nogle af vores ungarske læsere kan oplyse mig om det.
Regeringen ændrer færdselsloven for cyklisterRegeringen godkendte i går ændringer til Ungarns færdselslovgivning, som træder i kraft den 1. januar.

- Et dokument i MTI’s besiddelse siger, at ændringerne primært har til formål at forbedre sikkerheden for fodgængere og cyklister.

- Cyklister vil få tilladelse til at cykle i begge retninger på ensrettet gader og ignorere rødt lys. Cyklister vil også få lov til at lave en frivillig højresving og køre midt på vejen.

- Motorcyklister vil fra den 1. januar få tilladelse til at bruge busbaner og ignorere rødt lys.

Det er alt, jeg har. Jeg er ret sikker på, at der er sket en fejl i oversættelsen, men det lyder interessant, at cyklister får lov til at “ignorere rødt lys”. Og et “frivilligt højresving” også. Vidste ikke, at man skulle betale for det tidligere. Og motorcyklister må ikke ignorere rødt lys, de skal overse det.Cykling i begge retninger på ensrettet gader er selvfølgelig standard, hvis det gøres rigtigt.

Men for sjov, så er det hele lidt forvirrende. Kan vores kære ungarske læsere klare op på dette?


Læs mere