Den Life-Sized City Blog: Minority Report ved US-grænsen

En meget god ven sendte mig denne beskrivelse af en rejse, han tog fra Vancouver til Seattle. Han skulle rydde USA’s told og immigration i togstationen i Vancouver, inden han boarded toget.

På Amtrak togstationen i Vancouver gik jeg igennem grænseinspektionen med min cykel.
I kø-kontrollen:


Vagt 1: “Hvor er din hjelm?"
Jeg: “Den er derhjemme."
V1: “Hvorfor har du ikke den med?"
Jeg: “Jeg får ikke brug for den på denne rejse."
V1: “Hvorfor ikke?"
Jeg: “Fordi den ikke vil være nødvendig til min slags cykling."
V1: “Så du planlægger at bryde loven?"
Jeg: “Øøøh … hvilken lov?"


… så bliver jeg vinket over til inspektionsskranken …


Vagt 2: “Hvor skal du hen?"
Jeg: “Seattle”
V2: “Hvor er din hjelm?"
Jeg: “Jeg har ikke taget den med."
V2: “Rider du uden en hjelm?"
Jeg: “Afhænger af situationen."
V2: “Er du klar over, at det er lovpligtigt i Washington State?” (Red: Det er det ikke, han tager fejl)
Jeg: “Det vidste jeg ikke."
V2: “Så du havde planer om bevidst at bryde loven?"
Jeg: “Jeg havde ingen intention om at gøre det."
V2: “Tror du, jeg skal lade dig komme ind i mit land, når jeg ved, at du har planer om at bryde loven?"
Jeg: “Øøøh … jeg antager ’nej’?"
V2: “Antag ikke; svaret er NEJ. Hvordan ved jeg, at du ikke vil begå andre lovovertrædelser?"
Jeg: “Det forstår jeg. Så hvad er din beslutning?"
V2: “Jeg vil lade dig passere under den betingelse, at du køber en hjelm ved ankomsten. Hvis du bliver sigtet for at cykle uden hjelm, vil jeg finde ud af det, for jeg vil tjekke din fil senere i dag. Hvis det er tilfældet, vil du få problemer med at komme ind i USA igen."
Jeg: “Tak, jeg vil købe en hjelm."


Så alt i alt boarded jeg toget bange, forvirret og vred. Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle håndtere situationen, og jeg havde aldrig forventet noget lignende. Jeg spekulerede på, om han bluffede, men jeg ville ikke tage nogen risiko, da jeg skal ind i USA på andre forretningsrejser i løbet af året. Ved ankomsten gik jeg til en cykelbutik for at overveje at købe en hjelm, og butikken sagde, at mindst halvdelen af hans venner er blevet sigtet for ikke at have en hjelm - men han bruger ikke hjelm, hvis han kan undgå det. Der er masser af malede cykelstier overalt. Jeg købte en hjelm. Men jeg følte mere end nogensinde før, at min del af verden har brug for alvorlig hjælp. Så. Det rejser spørgsmålet. Chikanerer amerikansk grænsepoliti alle bilister, der kommer ind i landet? “Jeg kan se på din fartmåler, at din bil er i stand til at overskride de amerikanske og statens hastighedsgrænser.” “Øh. Ja.” “Er du klar over, at det er ulovligt at overskride hastighedsgrænsen?” “Egentlig?” “Tror du, jeg skal lade dig komme ind i mit land, når du kører en bil, der er i stand til at overskride hastighedsgrænsen?” Tjekker de deres filer senere på dagen? Næh.

Det her er politistupiditet. Ignoring the Bull so blatantly that it hurts. På deres hjemmeside er sloganet “Securing America’s Borders...” Jaja, selvfølgelig.

Sammen med Chicagos latterlige nye fodgængerflag i denne uge undrer jeg mig også over, hvordan levende byer fri for biltyranni nogensinde vil kunne blive virkelighed i visse områder. Suk.


Læs mere