Den livsstørrelses byblog: Copenhagenize til Brasilien

Jeg ankommer i dag til São Paulo, Brasilien, for at arbejde med byen São Paulos spændende projekt. Det bliver spændende endelig at begynde at rådgive om dette. Mere senere. Derefter skal jeg tale på Center for Arkitektur og Urbanisme i Rio de Janeiro med mit nye foredrag - Cykelkultur ved Design. Jeg vil fremhæve, hvordan status quo med biler, der overtager vores gader, er opstået, og hvordan vores byer vil have gavn af lidt mindre trafikteknik og planlægning samt lidt mere fokus på design. Design som et tilgængeligt sprog, hvormed vi kan kommunikere vores visioner om mere beboelige byer, samt sammenligne ting som at designe brødrister og mobiltelefoner med cykelinfrastruktur. Jeg vil holde dette foredrag på mange forskellige steder i de kommende måneder, ikke mindst på Pro Walk Pro Bike-konferencen i september i Long Beach, Californien. Men først Brasilien. Jeg glæder mig til at vende tilbage til São Paulo, hvor jeg mødte en fantastisk gruppe af cyklister, der arbejder hårdt på at omdanne deres by. En mand blev for nylig dræbt i byen - ramt af en bus på sin cykel - og der har været en stærk og voksende protest i byen siden da. Jeg har en fornemmelse af, at dette besøg vil være en stærk oplevelse. Og jeg har allerede arrangeret at blive afhentet i lufthavnen i Rio, ligesom sidste år: Evigt cool.


Læs mere