Copenhagenize.com - Cykelkultur ved design: Jeg fik min cykel tilbage!


Nej, det var desværre ikke min Bullitt. Men to uger før Bullitten blev stjålet, blev min anden cykel - afbildet ovenfor - også stjålet. Det er en svensk Crescent fra 1955. Meget irriterende. Vintage cykler er meget eftertragtede i øjeblikket og får en høj pris. Cykler, der for bare tre år siden ikke engang ville fange cykeltyvenes opmærksomhed, er nu målrettet. Jeg var ked af at se den gå, men gad ikke at blogge om det. Dog.

For omkring en måned siden stod Hans fra Larry vs Harry sammen med Claus, der arbejder hos Larry vs Harry. Hans spottede en cykel, der rullede forbi, og bemærkede, at det var Crescenten. Det er en utroligt unik cykel, og den er svær at overse. Hans nævnte det for Claus. Claus - der for øvrigt er den regerende danske ladcykelmester, vi kalder ham Copenhagenthighs - tog sagen i egne hænder. Han sprang op på sin Bullitt og jagtede manden på Crescenten.

Han gav ham en ordentlig forskrækkelse ved at bremse hårdt ved siden af ham og råbe “Hvor i alverden fik du den cykel fra!?” Fyren, der kørte på Crescenten, blev noget forskrækket. Han forklarede, at han havde købt den efter at have set en annonce på opslagstavlen på Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet for 500 kroner. For en cykel, der i øjeblikket kan indbringe 4000+ kroner, var det lidt skuffende, men nå ja. Fyren tog det pænt og accepterede straks at levere cyklen tilbage til mig. Claus ringede til mig fra stedet og fortalte mig om det. En uge senere kom en østrigsk fyr, der studerer her i København, forbi. Elio. Min yndlingsøstriger i måneden. Han havde Crescenten med sig og var glad for at levere den tilbage. Jeg gav ham fluks fire øl fra køleskabet som tak. Fantastisk. Ikke alene er denne sociale medie-trend nogle gange ret cool, jeg er også taknemmelig for Hans og Copenhagenthighs for at have øjne på gaden.

Hele Bullitt-episoden tidligere på året var en fantastisk rus, men denne lille episode hjælper også med at genskabe min tro på menneskeheden.

I var forbi til TEDx Copenhagen Community Event sidste uge, og en af TED-talkene, vi så, var Jonathan Zitrains tale om Random Acts of Kindness. Jeg synes, det er passende at indlejre den her: Tak til Hans, Claus og også Elio!


Læs mere