Copenhagenize.com - Cykelkultur gennem design: Ferraras vintage cykelflåde

Der var mange ting, der fascinerede mig ved at besøge Ferrara, Italien sidste uge. Det er en fantastisk cykelby med en andel på 30%. De har ikke en trængselsafgift, de har et trængselsFORBUD. Du betaler for at komme ind i byens centrum, hvis du har noget at levere, og du kan få en beboertilladelse, hvis du bor inde i de gamle bymure. Men udover det er det en ingen-kørselszone. Der er otte steder med kameraer, der sporer nummerplader, og hvis du er der inde uden en tilladelse, får du en bøde på €100.

Jeg har for nylig skrevet om det fantastiske antal ældre cyklister i byen. Både kvinderne og herrerne - på Cycle Chic. Jeg har aldrig set så mange cyklister over ’en vis alder’ et enkelt sted i verden.

Noget andet, der fortsatte med at forbløffe mig, var cyklerne. Let 80% af cyklerne, der blev brugt i byen, er vintage. Cykelstativerne udenfor togstationen alene må være det største samling af vintage cykler på et sted på planeten. Hver eneste dag året rundt. Ærligt talt, hvis du er interesseret i vintage cykler er dette stedet, du skal besøge for at savle. Jeg har ingen idé om, hvordan jeg skal strukturere denne blogpost..

Rod bremser. Overalt. Let 40-50% af cyklerne har dem. Fantastisk.

Det er ikke kun vintage cykler fra kendte mærker som Bianchi. Jeg spottede dusinvis af mærker, jeg aldrig har hørt om og ikke kan finde på google.

Piaggio cykelsæde. Bredere end du.

Retro (stil) skørterbeskyttere og for- og bagagebærere og skørterbeskyttere er udbredt i Ferrara.

Jeg er ret sikker på, at jeg havde sådanne håndtag som barn. Jeg er også ret sikker på, at jeg savner dem helt vildt.

Lad mig slet ikke begynde at tale om kædeskærme.

Antallet og stilen på de små cykler i byen ville få Københavnerfashionisterne til at græde ind i deres Gucci-tørklæder.

Som i enhver fremtrædende cykelkultur er personliggørelse i højsædet.

Herlige gamle styrnavneskilte.Suk.

Nogen der ved, hvad den der gummidims er? Jeg så dem på masser af cykler.

Jeg fandt en fed cykelbutik - mest en reparationsshop, men med vintage-restaurerede cykler til salg i vinduet.En 1920 Raleigh med originale dele, nogen? 1000 euro.

En Vicini-damecykel med værktøjspose - 450 euro.

En britisk hær cykel fra anden verdenskrig med originale læderstropper til geværet. 400 euro.Pigen, der ejede cykelbutikken, var cool, og vi snakkede om alle cyklerne.Jeg spurgte hende - og flere andre cykelbutikker - hvor man kunne købe vintage-cykler som dem på gaden.Ingen vidste det.Pigen sagde, at det var svært at finde dem.“Folk sælger dem ikke ofte”, sagde hun og trak på skuldrene.“De kan simpelthen bare rigtig godt lide dem.” Da jeg prøvede at presse lidt mere på emnet, trak hun igen på skuldrene.“Jeg tænker ikke på cykler, når jeg ikke er på arbejde. Jeg har andre interesser.” Fantastisk.Hun er ejer af en cykelbutik og mekaniker, der kærligt restaurerer klassikere, men cykler er ikke hele hendes liv.Jeg elskede den kommentar.

Hendes butik var også fyldt med vintage-dele.Liggende i kurve.Jeg spurgte, om nogle af dem var til salg, men hun var ikke interesseret.“Jeg har brug for dem til at reparere de gamle cykler i byen,” sagde hun temmelig ligefremt.Nogle få stykker var til salg, fortalte hun mig.

Hjulspændelåse og klokker.

Dynamomotorer, forlygter og styrnavneskilte.


Jeg spottede denne løftehank på en af de vintage-cykler, der var til salg.Hun sagde, at de plejede at være normale på italienske cykler, men svære at finde i dag.Nej, den var ikke til salg. Du husker måske denne løftekrog, der plejede at være standard på svenske og danske cykler i gamle dage. Jeg købte en aviskurv til cykelstyret i butikken… billeder kommer, så snart den er installeret på min cykel.

Og, meget passende med tanke på at jeg var til et Cykellogistik møde, en ladcykel, der sælger nødder.

Se hele fotosættet Ferrara’s Vintage Bicycles på Flickr.

.


Læs mere