Copenhagenize.com - Cykelkultur ved design: Barcelona Cykler? Leje? Låne?

Jeg tager på ferie på tirsdag. Børnene og jeg skal til Barcelona i omkring ti dage. Nej, det er ikke os på billedet ovenfor, men om et par dage kommer vi til at ligne det meget. Ved nogen af vores læsere, hvor vi kan leje ordentlige cykler? Vi har brug for en til mig og min datter - så en børnesæde er nødvendigt - og en mindre cykel til min niårige søn. Jeg er ikke interesseret i de standard turistcykler. Måske er der en anden mulighed, som I alle kender til? Vi vil selvfølgelig gøre som de lokale, selvom denne løsning på billedet ovenfor ikke er praktisk i længden for at komme til og fra stranden hver dag samt cykle rundt i byen.

Noget lignende til Farmand og Superpige. Og også til børnecyklen. I en perfekt verden ville en Bullitt eller en anden ladcykel være fantastisk. Lad mig vide, hvis I har nogen gode tips. —

Jeg kan godt lide byer og at tage på ferie i byer. Jeg var lidt sent ude med at planlægge en ferie i år, men jeg havde Barcelona, Bordeaux, Montreal og Paris i tankerne. En ven her i København introducerede mig til HomeExchange.com hjemmesiden, som han bruger regelmæssigt. Jeg kan bestemt anbefale den. Hvis I ikke kender den, så hjælper den med at arrangere bytte af huse. Du låner en andens hjem i en anden by, og de bor i dit hjem i samme periode. Ingen dyre hotelregninger, og en fantastisk måde at opleve en by fra de lokale s perspektiv. Med det sagt, så skal vi bo i en vens lejlighed i Gracia, men der var mange gode bytteaftaler mellem København og de andre byer.

Jeg har selvfølgelig en liste over byer, som jeg har lyst til at besøge, men da jeg planlagde en ferie med børnene indså jeg, at jeg ledte efter byer, der er cykelvenlige. Nogle andre byer var med på listen, men da jeg indså, at der var lidt cykelinfrastruktur der, blev de fjernet fra listen. Jeg vil gerne kunne cykle med min søn og datter på sikre cykelstier. Det endte med at blive Barcelona på grund af strandene og byens beboelighed, men også på grund af den offentlige transport, cykelinfrastrukturen og de mange 30 km/t zoner. Jeg har været i Barcelona flere gange de sidste par år, men jeg glæder mig til at integrere mig og børnene i byen og opleve beboeligheden på første hånd. Hvad gør byen og nabolagene så dejlige? Det skal vi finde ud af.

Glæder mig også til at mødes med venner i byen.


Læs mere