Copenhagenize.com - Skabning af bedre cykelkulturer: Smerte og nydelse.

Har ikke været på cykel i 7 dage. Årsagen? Et par brækkede ribben. Jeg har forsøgt hver eneste dag at cykle, men det har ikke været muligt. Når en simpel hoste er nok til at få tårer frem i øjnene, er det svært at cykle. Et alvorligt slag imod min stolthed, men hey, i det mindste kan jeg gå rundt i nabolaget. Det er rart.

Mange danske byer har små biler som disse til at måle niveauet for komfort på cykelinfrastrukturen. Jeg har en bedre, billigere idé.

Byen skal bare give borgere med brækkede eller revnede ribben en smartphone med aktiveret GPS og en direkte linje til en person på Cykelkontoret. Så kan de bare cykle rundt i byen. Hver gang der høres et OWWWW! eller stønnen, registreres GPS-placeringen. På den måde kan byen kortlægge områderne, der har brug for vedligeholdelse.

Så jeg tænkte, at jeg ville tilføje denne artikel, der oprindeligt blev vist på Cycle Chic. Københavnere - og andre - der cykler med skader eller handicap.

Som billedet af en københavner i morgenmyldretiden, der cykler med en hånd, der ser brækket - eller i det mindste skadet - ud, viser. Ser stadig cool ud som ingenting.

Så er der denne københavner, der cykler med sine krykker. Fair nok, hun var måske på vej til hospitalet - over gaden - for at aflevere krykkerne tilbage.

Så kom jeg i tanke om dette billede fra tidligere af en pige, der bærer sine krykker og bliver kørt af sin mor på samme tid. Cyklen er et alsidigt redskab. Jeg kender adskillige venner, der efter mange års idræt har problemer med deres knæ. De får altid råd af deres læger til at cykle. Hvis man også gør cyklen til den hurtigste og sikreste måde at komme rundt i en by på, vil folk gøre det - uanset deres handicap. Cyklen er en friheds-maskine for folket.

Den velklædte herre til venstre har måske nedsat mobilitet af en eller anden grund, men han kan nemt komme frem og tilbage på denne trehjulede cykel. Bemærk at hans stok stikker ud bagved. Jeg ser ofte manden på billedet til højre. Han kører på en trehjulet cykel og har kun én arm. En ven af mig kender ham, og jeg fik at vide, at han også kun har ét ben. Han mistede sine lemmer i en landmineeksplosion i det land, han blev født i. Han klarer sig stadig let på sine hjul. Begge disse herrer var upåklædte.

Jeg tog dette foto i Tokyo.Manden havde nogle form for handicap med hans ben.Det krævede indsats for ham at få pedalerne til at dreje, men du kan være sikker på, at det var en brøkdel af den indsats, han ville bruge, når han gik.

</p Kvinden til venstre har en slags gips på hendes ben, men cykler stadig.De to billeder til højre er fra sidste vinter.Kæresten holdt pigernes krykker, og hun bevægede sig langsomt fremad - hendes skadede fod indpakket i plastik - på en børnecykel, de havde lånt.Det var glat, så krykkerne var sandsynligvis mere farlige end hjælpsomme, så cyklen trådte til for at hjælpe.De var på vej til hospitalet længere nede ad vejen.

Jeg opdagede denne dame i Wien, Østrig.Hun bærer sine gangstokke for at hjælpe hende, efter hun var af sin cykel.

Dette maleriske skilt på denne trehjulet cykel står der “Lidt handicappet”.

Med alle de cykelmuligheder for handicappede - om det er permanent eller midlertidigt handicap - er det ikke overraskende at se et parkeringsskilt som dette uden for mit lokale bibliotek.Det står “Invalidecykler”, og reserverer en plads tæt på døren til dem, der har brug for det.

Hvis det er alderdom, der har reduceret mobiliteten, har cyklen stadig en funktion.Jeg ser denne dame hele tiden i mit kvarter.Hun går altid ved siden af sin cykel med dagligvarer i kurven.Måske for ustabil til at cykle, men bruger cyklen som en slags krykke.Skønt.

Tilføjelse.De brækkede ribben var cykelrelaterede.Efter at have vundet mit første heat ved den langsomme cykelrace ved Cycle Chic Bloggers Conference i Barcelona. Jeg accelererede hen mod kameraet, der filmede.Jeg bremste hårdt, og bremserne var lidt følsomme, så jeg fløj fremad og ind i styret.Jeg havde en skruenøgle i min inderlomme, og det ser ud til, at det var denne metalgenstand, der spredte påvirkningen ud over et større område.Jeg kørte på en Brompton. De vil høre fra mine advokater.Nå…advokat.Ental.Men hey.:-) Nej…jeg faldt ikke af cyklen.Ja, jeg havde drukket.Nej, jeg havde ikke et cykelhjelm tapet fast på min brystkasse. Ja, skaden var det hele værd med alt den sjov, vi havde i Barcelona.

.


Læs mere