Den Livsstørrelse By Blog: Provins - Cykelinfrastruktur

Jeg burde virkelig komme ud mere. Jeg kommer sjældent til provinserne - hvad enten de er danske eller andre. Sådan er jeg bare. Jeg foretrækker byer. En gang imellem finder jeg dog mig selv derude. Sidste sommer opdagede jeg disse to enkle trafikregulerende foranstaltninger i den danske by Frederikssund. Ved simpelthen at indsnævre gaden med øer og kun tillade étvejs trafik gennem indsnævringen.

Cykelstien tillader selvfølgelig fri passage. I en lille dansk by som denne er der ofte en kombination af malede linjer, som vist ovenfor, og fysisk adskilte cykelstier - afhængigt af trafikmængden på gaden.

På en tur til en lille by i Jylland til en fodboldturnering, som min søn spillede i, var det beroligende at se, at der langs hver vej var cykelstier - og de blev endda ryddet for sne helt derude. Igen, tovejsstier på nogle steder og - hvis trafikmængden er tilstrækkelig - en sti på hver side af vejen.

Med over 10.000 km cykelbaner, stier og spor i Danmark kan du stort set komme overalt, hvor du har brug for at komme, på en cykel. Uanset om det er mellem to små byer eller hele vejen fra øst til vest/nord til syd.


Denne cykelsti forbinder to byer - den ene med 7.000 indbyggere og den anden med 10.000 - der er cirka 20 km fra hinanden.


Læs mere