Copenhagenize.com - Cykelkultur gennem design: kælkning


Du kommer til at elske dette. Bare i går udgav jeg Den ultimative blogindlæg om snerydning på cykelstier! og i dag - en dag med konstant sne, der endte med ca. 10-15 cm - blev cykelstierne IKKE ryddet! Det har jeg ikke set i årevis.

Den ironi fulgte mig hele dagen, især da vi tog op til Frederiksberg Have for at kælke med børnene. Ovenfor kan du se, hvordan vi normalt gør det, uanset om der er sne eller ej. Felix står op og sidder på telegrafstangen og Prinsesse Lulu-Sophia på sin trone i kassen på Bullitt. (Forresten bliver jeg altid overrasket over hvor stabil Bullitt er i glatte forhold.)

Her er vi i parken. Jeg cyklede ikke hele vejen gennem parken (cykling er ikke tilladt i parken, men søg på mig…), kun nok til at give Felix en træk.

Nå, som jeg kort nævnte i indlægget i går, har sidste års strenge vinter og årets tidlige start på vinteren sat kommunernes budgetter for snerydning under pres. Så dagens manglende snerydning var en konsekvens af det.

Jeg kan dog berette, at cykelstierne på hovedvejene nu er ryddet og saltet, klar til morgenens trafik. Søndag var tydeligvis en dag, som byen troede, de kunne spare. Men med det sagt, i nyhederne i aften blev det sagt, at på dette tidspunkt var der 176 sneplove/fejemaskiner i aktion i Københavns Kommune alene. Traktorer rekvireret fra provinsen, you name it. Byen gøres klar til mandag morgen.

Her er børnene trukket efter Bullitt, mens jeg skubbede den frem. Felix er fastgjort til sædet og holder i rebet for at trække Lulu-Sophia bagved.

Og før jeg hører frækheder om at have vinter tøj på, inklusive skibukser, vil jeg gerne gentage, at jeg altid siger, at man skal klæde sig efter sin destination, ikke sin rejse. I dette tilfælde var min destination at kælke i en park, og mit tøj afspejlede det.

Senere gik jeg i supermarkedet iført mine ‘supermarked’ tøj (dvs. mit hverdagstøj). Så luk munden. :-)


Læs mere