Den Livsstore By Blog: At hade fodgængere

Jeg fandt denne perle på Dr. Ian Walkers blog. Dr. Walker er bedst kendt for sin undersøgelse på University of Bath, som viste, at bilister, der overhaler cyklister, giver ikke-hjelmbrugende cyklister mere plads og kører tættere på dem med hjelm. AKA: Walker, I. (2007). Drivers overtaking bicyclists: Objective data on the effects of riding position, helmet use, vehicle type and apparent gender. Accident Analysis and Prevention, 39, 417-425.

Jeg lavede hele blogposten, men du bliver nødt til at besøge Dr. Walkers blog og tjekke alle de links, han har integreret i teksten der.

Hvorfor jeg hader fodgængere


Ved du hvad jeg hader? Fodgængere. Den selvtilfredse, stride, støvlebeklædte bande af skarn. Er det bare mig, eller virker det som om, at landet pludselig er fyldt med dem? Jeg har aldrig selv prøvet at gå nogen steder hen - hvorfor skulle jeg det? Jeg er en succesfuld voksen - men det virker som om, at jeg næsten ikke kan rejse ned ad gaden i disse dage uden at en af dem træder ud foran mig uden at kigge, deres ansigt fast i en selvretfærdig udtryk, mens de hopper væk fra min bil i en udbrudsrus. Noget skal tydeligvis gøres, og det er godt, at regeringen er begyndt at indse dette.Det er ikke kun det, at fodgængere er smådejlige og irriterende, når de brokker sig om “sundhed” og “forurening”. Det er nok så kvalmende, men hvis deres smådejhed var det eneste problem, kunne jeg bare ignorere dem - trods alt, så farer de og deres fjollede ‘sko’ forbi hurtigt nok, når jeg kommer i gang, og deres smådejhed kan ikke trænge ind i mine bilers tonede vinduer. Men sagen er den, at der er mere i det end det, for har du lagt mærke til, at selvom fodgængere går millioner af kilometer på vores vejnet hver eneste dag, så bidrager de slet ikke til omkostningerne ved dette vejnet? De har tusindvis af kilometer dedikerede fodgænger-ruter - fortov, kalder de det, eller fortove, hvis du er tilbøjelig til det - som de ikke betaler en krone for! Mens ærlige bilister bliver beskattet til højre, venstre og i midten, betaler de slet ingenting for alle disse faciliteter, de nyder. Det er simpelthen ufatteligt.Og for nylig, selvfølgelig, er det blevet værre. Mens jeg kører op ad gaden, støder jeg konstant på fodgængere, der går på tværs af min del af vejen for at komme fra den ene fortov til det andet. Jeg mener, hvad fanden…? Vil de have min skjorte også? De har fået enorme områder med kun fodgænger-ruter, hvor jeg absolut ikke må køre, men tilsyneladende er dette ikke nok for dem. Åh nej, de vil også blive ved med at trænge ind i min plads. Selvfølgelig har vi alle hørt disse gå-entusiaster, der siger, at det skyldes, at ‘fortovene’ ikke udgør et sammenhængende netværk, hvilket betyder, at de ikke kan gå til det sted, de vil hen, uden at skulle træde ud på vejen fra tid til anden. Åh, velsign deres små hjerter. Til fodgængere siger jeg dette: forlad min side af vejen. Hvis du går der, når jeg kommer, kører jeg gladeligt ind i dig, det er det hele.

På lang sigt er der tydeligvis kun én løsning på alt dette. Hvis fodgængere vil gå på vores veje, som vi betaler for med alle vores køretøjsafgifter, så skal de betale deres del og tage deres del af ansvaret. Enhver, der går nogen steder, skal gennemgå træning, skal betale en årlig afgift til de faciliteter, de nyder, skal have en nummerplade, så de kan identificeres, og hver især skal være tvunget til at bære forsikring i tilfælde af, at de nogensinde er involveret i en ulykke. Indtil da kan de bare rende tilbage til skoskoven eller hvorhen de nu går hen, når de ikke lever af os andre.


Forbandet skødehunde… bare se på dem alle sammen…

Fantastiske ting, Dr. W. Og de tofodede idioter bærer ikke engang fodgængerhjelme heller. Hvis de ender som grøntsager, forvent ikke, at jeg betaler for dem.

Hvad kalder man en fodgænger uden hjelm? Organdonor!

Og tænk, der er endda en pokkers fotobog, der fejrer disse tåber og deres gratis infrastruktur?!


Læs mere