Den Livsstørrelse By Blog: Miljømæssige Tjekkiet


Den danske ambassadør i Prag, Ole Moesby, har besluttet at gå aftalen for at bakke op om talen om miljøet. Den danske ambassade i den tjekkiske hovedstad har lige købt en Christiania ladcykel til ambassadøren til brug ved officielle ærinder i byen, komplet med det danske flag.

Så hvis du ser en elegant udseende mand på en rullende dansk ikon i Prag, ved du, hvem det er. Den tjekkiske presse synes at finde historien underholdende.

Copenhagenize er glad for at have spillet en beskeden rolle. Jeg holdt foredrag i Pardubice tidligere i år - Tjekkiet’s førende cykelby med 18% cykelrejser. Ambassadøren var til stede, og han gav mig et lift tilbage til Prag. Jeg fortalte ham, at Christiania cykler bliver lavet i Tjekkiet, og det vidste han ikke, så jeg satte ambassaden i kontakt med Christiania cykler. På ingen tid fik ambassadøren en ny køretur.

Jeg undrer mig over, om de har malet dørene på ambassadebygningen røde for at matche cyklen? :-)


Læs mere