Copenhagenize.com - Cykelkultur ved design: New York Overvejelser

Uden tvivl var der behagelige overraskelser i vente på mig i New York City. Jeg tilbragte en dag med at cykle rundt i byen og forsøgte at se så meget som muligt på min stramme tidsplan. Det var en fornøjelse at cykle rundt i byen. Jeg følte mig sikker hele tiden, og i forhold til andre byer, jeg har cyklet i som f.eks. Moskva, er New York ikke den helvede på jorden, som folk prøver at gøre det til. På den anden side cykler jeg heller ikke som en idiot og forsøger at bryde landshastighedsrekorder. Jeg cykler bare, som de fleste mennesker gør i de fleste byer.Der er områder med god cykelplanlægning, som det maletjern, der er vist ovenfor og nedenfor, og som endda har en cykelboks.


Når jeg nærmer mig Times Square fra nord ad Broadway, er der en fin cykelsti adskilt fra trafikken samt en del af gaden malet med sjove cirkler, ganske som i København. Grafisk design møder bybillede:
Samlet set var oplevelsen i New York positiv. Der er stadig forskellige udfordringer, der skal tackles. Selvfølgelig skal cykelstierne forbindes og danne et større netværk, som jeg antager, de vil med tiden.En ting, jeg bare ikke forstår, er, at der er strækninger af cykelstien, der ikke er placeret langs fortovet. P-pladserne ligger ud til fortovet, og cykelstien ligger mellem dem og trafikken. Så i stedet for kun at være opmærksom på åbende bildøre, var jeg nødt til at være opmærksom på døre, der blev åbnet, biler, der trak ud, OG den bevægende trafik.Man skulle tro, at dette mest basale princip for cykelinfrastruktur ville være det allerførste, man fulgte. Det står klart, at i næsten alle byer i verden, der nyder godt af høje niveauer af bycykling og drager nytte af de økonomiske og samfundsmæssige fordele ved disse niveauer, er modellen Fortov/Cykelsti/Parkering/Trafik fast etableret.

Her undrer jeg mig over, om busbanerne i New York skal betragtes som fælles cykelstier på de strækninger, hvor der mangler adskilt infrastruktur.

Brooklyn var en fornøjelse. Jeg havde hørt så meget om bydelen, og selvom jeg beklager, at jeg ikke fik mulighed for at besøge Williamsburg, var det en positiv oplevelse at cykle rundt i Brooklyn.

Hvis jeg skulle pendle tidligt nok, ville det være en meget æstetisk rute at cykle over Brooklyn Bridge. Men turisterne er ude i fuldt flor tidligt på broen, så det er virkelig en fin strækning uden meget trafik i løbet af dagen. Her er indgangen til den adskilte cykelsti over broen.

Der var mange cykler, der krydsede broen, da jeg kom over den. Lokale og turister ens.

To af højdepunkterne for mig var at cykle over Manhattan Bridge i morgensolens lys langs en fantastisk strækning med cykelinfrastruktur.


Og transformationen af Times Square til en fodgængervenlig byplads. Borde og stole overalt, og folk bruger dem, selv på en våd søndag aften som på billedet. Fantastisk.


Læs mere