Copenhagenize.com - Cykelkultur via design: Godmorgen København

Jeg filmede morgentrafikken udenfor mit vindue i går i over 45 minutter. Det var faktisk mest af alt af antropologisk interesse, men jeg tænkte, at jeg ville dele det på internettet. Det er ret langt - cirka 14 minutter - men der er dejlig musik, så smid dig ned i sofaen med en kop kaffe og slap af. Det er hypnotisk at se på. De mennesker, der kommer forbi, repræsenterer næsten alle samfundets hjørner. Du vil helt sikkert se nogen, der minder om dig på en eller anden mærkelig måde. Jeg har måttet redigere det ned af åbenlyse årsager. Desuden er der temmelig langt mellem lyskrydsene på denne strækning af vejen, så de typiske grupper af cyklister spreder sig mere end på gader, der fører til byens centrum. Denne gade er en slags ringvej, cirka 10 minutters cykeltur fra byens centrum. Der er omkring 10.000 cyklister om dagen. Ting at kigge efter: En cyklist, der læser. En cyklist, der spiser en æble. Ældre cyklister. En buket blomster. En postbud på cykel. En elektrisk scooter, som vores ældre eller handicappede borgere bruger.

Musik:

The Cardigans - You're the Storm

Tina Dickow - Room With a View

Mireille Matheiu - Les bicyclettes de belsize

Ibens - Jeg savner min blå blå cykel


Læs mere