Copenhagenize.com - Cykelkultur ved design: Den foldbare cykel Mobiky


Efter al snakken om den meget fremragende Brompton, indså jeg, at jeg aldrig havde skrevet om min egen foldecykel. Som skæbnen ville have det, endte jeg med Mobiky Genius.

Jeg bruger den ikke så meget her i København, men det er dejligt at have. En fransk design, som vandt den prestigefyldte Red Dot Design Award i 2007. Cyklen er en fornøjelse, når man tænker på dens evne til at folde sig sammen, køreoplevelse og opbevaring. Desuden elsker jeg cyklens æstetiske udseende. Den er et godt eksempel på cykler som indretningsgenstande. Ikke at den er i lejligheden hele tiden. Det ville være nørdet. Den er i kælderen.

Jeg bruger den kun af to grunde. Den første er at hente en bil fra den delebil-ordning vi er medlem af. Som regel er der biler ved stederne lige om hjørnet, men hvis det er travlt, og jeg skal rejse længere for at hente en bil, tager jeg Mobiky’en.

Jeg har også taget den med til andre europæiske byer i forbindelse med forretningsrejser. Berlin var en leg. Bus fra Tegel Lufthavn til Zoo Station og så videre på cyklen for resten af dagen. Den vejer kun 13,5 kg, så den kan pakkes ned i tasken og checkes ind til flyet.

Vi har taget den med ud på cykelture, og det er fantastisk, at både jeg, Kærlighedsfruen og drengen Felix kan bruge den. Felix kan folde den ud på 25 sekunder. Vi tællede tiden. Drenge kan godt lide den slags. Til trods for de små dæk kører den fuldstændig som enhver anden cykel. Der er to kæder til at hjælpe med dette funktion.

Jeg kan lide detaljen med, at man kan folde den sammen og lade styret være oppe, så man bare kan rulle den let, hvis man har brug for det, i stedet for at skulle bære den hele tiden. Her er en film fra Mobiky om brugen af cyklen i bymiljøet.

Hvis jeg skal være ærlig, er Mobiky Genius den eneste foldecykel, jeg har set, der kan konkurrere med Brompton, når det kommer til elegance, æstetisk design og komfortabel kørsel.


Alt om Alleycat


Læs mere