Kan du venligt forklare Bromptonen for mig?

Jeg forstår det... men så alligevel ikke rigtig. Vil du forklare Brompton for mig?

Jeg kender cyklen godt, og jeg synes, at det er en god cykel, en skøn tur og en fantastiskt design. Jeg prøvede en på en 30 km cykeltur i Japan og var overrasket over, at jeg ubesværet kunne følge med de andre cykelentusiaster. At transportere den rundt i Japan med tog var nemt, omend lidt klodset.

I den selv-ironiske film ovenfor prøvede jeg endda at køre rundt på den i en skatepark for sjov. Det, jeg ikke forstår, er kulten omkring Brompton. Det er en god cykel, men den er ikke den bedste cykel, der nogensinde er blevet lavet. Sådan noget findes ikke. Og jeg forstår godt brand-kulte - bare se på Mac-fansene for eksempel - men hvad er det hele med Brommien? Jeg har selv en foldcykel, en Mobiky, så jeg er "med i loopet" hvad angår udfordringerne ved foldbare cykler.

Da jeg var til Velocity i Bruxelles tilbage i maj, var der Brompton-fans til stede, og de var meget synlige. Til galla-aftenen i slutningen af ugen ankom de alle sammen som en melodi. Chamerende på mange måder, frygtelig gammeldags britisk stil, hvor de slæbte deres cykler med ind i garderobekøen, gennemvåde af belgisk regn.

Jeg følte, at jeg var kommet til at deltage i en lepidopterologi-konference ved en fejltagelse. Jeg vil ikke være overfladisk [i denne post]. Jeg er oprigtigt nysgerrig. Jeg kan se, at Brompton oplever en genoplivning. En gammeldags særhed bliver moderne og populær. Fantastisk! Godt gået. Alt sammen godt.Men lad os høre fra Brompton-folkene, Bromptonisterne, Bromptoniderne.

Hvad er det ved Brompton?


Læs mere