Den Livagtige By Blog: Holder fast i videnskaben


Et mærkat til fordel for videnskab, fornuftig tænkning og sund fornuft. Disse mærkater til min hjemmeside Cykelhjelm.org er tilgængelige i vores lille online butik og jeg kan se, at der er blevet solgt en del af dem. Det var ret dejligt at opdage et af dem på en lygtepæl ved siden af en cykelsti her i København. Nogen føler åbenbart behov for at gøre oprør mod den nuværende bølge af cykelhjelmretorik/propaganda her i Danmark. Jeg vil købe dem en øl, hvis vi nogensinde skulle mødes. Hvis du er på udkig efter dansk merchandise til kritik af cykelhjelme… hvilket du… øhm… nok ikke er… så kig her. Det er alt til kostpris, hvilket betyder, at jeg ikke tjener penge på det.

På samme måde blev jeg glad for at opdage BicycleSafe.com, takket være et link fra en læser. Det er meget USA-orienteret, men meget genialt med hensyn til sund fornuft. At oplyse folk om at cykle på korrekt vis er nøglen til cykelsikkerhed. Uanset om det er på de “hver mand for sig selv”-veje i Amerika eller de adskilte cykelinfrastrukturer i København.

Jeg nød især siden om cykelhjelme. Ikke nogen overraskelse der, virkelig.


Læs mere