LEGO Cykelkultur


Man ville forvente, at LEGO, der er dansk, ville have cyklen blandt deres produkter. Der er ingen cykler i min drengs 10 kg LEGO-bunke - en blanding af LEGO, der dækker 35 år og inkluderer nyt legetøj, mit barndoms-LEGO og mit lillebrors, men jeg har set dem før. Så en lille googling førte mig til denne nørdede hjemmeside, der viser sæt, der inkluderer LEGO-cykler. Jeg har samlet nogle af billederne i det ovenstående grafik og inkluderet et par billeder, jeg fandt på internettet. Min favorit er nederst til venstre. En benzinstation butik. En cyklist kører roligt væk med en is i den ene hånd og friske blomster i sine cykeltasker. Hun kigger over mod en bilist, der ikke kan styre sit køretøj og som, det ser ud til, har glemt sine penge tilbage. Jeg kan lide kontrasten. Ovenover er der Café Corner, med en cykel parkeret foran, selvfølgelig. To af billederne viser merchandise for det tyske Team Telekom tilbage i 2000. Tour de France har været en så stor kulturel begivenhed i Europa i så lang tid, og Tyskland er et af LEGO's største markeder, så ingen overraskelse med dette merchandising-samarbejde. I bunden til højre er der en samling af samfundsarbejdere med tre cykler, herunder en politibetjent og en brandmand på cykler samt to mekanikere.


Jeg har nok allerede postet dette før, men hvis du besøger det danske Legoland, vil du se Copenhagen Cycle Chic i LEGO-form.

Og du vil se LEGO's hyldest til mig. :-)

Læs mere