Copenhagenize.com - Cykelkultur ved design: At surfe på den grønne bølge i København

Jeg har skrevet om den Grønne Bølge, men jeg har aldrig prøvet den selv. Så i går cyklede jeg en lang strækning af den og filmede fra min cykel. Jeg nåede ikke helt ind til byens centrum, i stedet stoppede jeg og filmede morgenens cykelmyldretid. Du kan se, at antallet af biler er minimalt over lange strækninger. For bare et par uger siden var der stop and go-trafik her. Du vil også se den fantastiske strøm af cyklister i morgenlyset. Da jeg begyndte cykelturen, var klokken omkring 08:15. Da jeg stoppede og filmede, steg strømmen. Mellem 08:30 og 09:00 ser ud til at være spidsbelastningstiden, selvom strømmen aldrig rigtig stopper. Tak, Borgmester Bondam.

Musikken er dansk. Den første sang er fra en gruppe kaldet Ibens. Sangen hedder "Jeg savner min blå cykel", en hyldest til barndommens/ungdommens cykel. Den anden sang er Tue West med "Sæt dig bag på min cykel"... og nyd det.


Læs mere