Copenhagenize.com - Cykelkultur baseret på design: Københavns biludlejning

Det kan ikke være en hemmelighed længere, at jeg foretrækker at cykle her i København. Ligesom 70% af befolkningen i mit kvarter ejer jeg ikke en bil simpelthen fordi jeg ikke har brug for en. Ikke desto mindre er der tidspunkter hvor en bil kan være praktisk.

Biludlejningsprogrammer er i fuld blomst her, og jeg har endelig tilmeldt mig en af ​​de to største programmer, der er tilgængelige for københavnere - Hertz Car Share [Delebilen på dansk] - for at komme til et sommerhus i Sverige i en uge. Jeg er glad for, at jeg gjorde det. Det er fantastisk.
Det bedste ved det er nemheden. Jeg reserverede en bil online fra kl. 10:00 en dag. Bilerne er udstyret med en sender/modtager, og informationen om at Mikael kom blev sendt til bilen. Jeg tog til parkeringspladsen - der er mange rundt om i byen på bekvemme steder - og fandt Volvo V70 stationcar. En smuk bil. Jeg har valget mellem at leje mange forskellige biler; kompakte, mellemstore, stationcars, en minivan eller endda en varevogn. Jeg kan leje dem i en time, en uge eller alt derimellem. Da jeg ankom til bilen, trak jeg mit medlemskort frem og viftede det foran metalpanelet på instrumentbordet, gennem forruden. Øjeblikkeligt låses dørene op.

Jeg steg ind i bilen og åbnede handskerummet og hentede en terminal, der bød mig velkommen til bilen. Nøglerne er låst inde i terminalen. Jeg tastede min PIN-kode, og det frigjorde nøglerne. Afsted gik jeg. Lige så nemt som det kan være.

Efter en uge i Sverige returnerede jeg bilen til samme parkeringsplads. Da jeg trak terminalen frem igen, vidste den, at bilen var "hjemme", og der stod: "Ønsker du at afslutte din lejeperiode? Y/N." Jeg trykkede på ja og lagde nøglerne tilbage. Jeg fik en hurtig oversigt over, hvor længe jeg havde lejet bilen, og hvor mange kilometer jeg havde kørt.

Jeg steg ud og viftede mit medlemskort foran metalpladen, og dørene låste. Et fantastisk system, især på grund af den involverede teknologi. Når bilen er reserveret, kan andre medlemmer ikke åbne døren, fordi bilen holder sig klar til Mikael, så du vil aldrig komme derhen og finde bilen væk. Vi betaler et månedligt abonnement på 150 kroner [30 dollars] [normalprisen er 300 kroner [60 dollars], men vi får rabat af flere kedelige årsager]. Du betaler for lejeperioden, og du betaler for hver kørt kilometer. Prisen inkluderer benzin, hvilket er fantastisk, da priserne for tiden er højere end normalt. Et benzinkort til Shell-stationer er inkluderet i handskerummet for din bekvemmelighed. Hvis vi har brug for en bil i et par timer eller en weekend, kan det virkelig betale sig at bruge dette program. For en lejeperiode på en time for en lille bil betaler jeg 22 kroner [4 dollars] plus kilometerprisen på 2,85 kroner [ca. 57 cent]. Selv at leje bilen i en uge var langt, langt billigere end at leje en bil på normal vis. For ikke at nævne at man ikke behøver at gå til et biludlejningskontor, udfylde formularer og alt det der. Vi er hooked. Vi lever på vores cykler, men vi har en bil, når vi har brug for det. Perfekt. LINKS:

- Hertz Delebil


- Københavns Delebil


Læs mere