Den livsstørrelse by-blog: Den demokratiske cykel

Klassisk politisk protest - Københavnerstil. Marie og jeg sad på en bænk ved en kanal, da en massiv demonstration rullede forbi. Sygeplejersker og omsorgsarbejdere strejker for højere løn i disse dage, og i København er en cykel involveret, hvis du vil blive bemærket. Jeg filmede dette lille brudstykke af den rullende demonstration. Den strakte sig over flere kilometer, og stemningen var festlig. Deres fingre må være ømme i dag, da de bliver ved med at ringe med deres klokker. Og deres stemmer er nok hæse, fordi de også sang og råbte. Strejken har opretholdt populær opbakning i de første 10 dage eller deromkring. Du kan høre bilerne dytte som en støtte og endda forsøge at dytte i takt til råbene.

Endnu et fint eksempel på en Københavnsk demonstration sidste år, hvor cyklen spiller en vigtig rolle. I dette tilfælde en cool Pedersen.

19 københavnske minutter - 52 billeder af cykler på 19 minutter

PÅ en anden note tog jeg en serie af billeder i går kaldet 19 københavnske minutter. Jeg kom i tanke om en hjemmeside, hvor en turist tog 82 billeder af Amsterdams cykler på 73 minutter, så mens jeg sad på en bænk med en ven i går, tænkte jeg, at jeg ville se, hvad jeg kunne komme op med.

For at se hele sættet i al sin pragt kan du se det på denne Flicker Diasshow - det åbner i et nyt vindue.

Jeg har også en mere funkalicious flashversion af sættet her.


Læs mere