Den Livsstørrelse By Blog: Fang cyklisten med dine øjne

Dette er en genbrugskampagne, der vender tilbage regelmæssigt, men vi godkender den simpelthen fordi den lægger ansvaret på bilisterne. Her ignoreres tyren ikke i Kinas forretning i samfundet. “Fang cyklisten med dine øjne - ikke din dør” er hvad det siger.

Disse bildøre er placeret på stolper forskellige steder. Denne blev fanget af Sandra fra den fantastiske Classic Copenhagen-blog.

Selvfølgelig kan cyklister få døre i alle steder, hvor der er biler, og det inkluderer København. Jeg kender nogle mennesker, der har oplevet det, men personligt har jeg været heldig aldrig at have været i nærheden af det i mine 17 år i København. Bilister ved, at de skal holde øje med cyklisterne, forvente dem. Jeg ved, at de få gange, jeg har været i en bil med mine børn (mine børn tilbringer cirka fem timer i en bil om året), siger man altid “se efter cykler”, når de stiger ud. Det er en besværgelse, som alle børn hører. Når man stiger ud af biler, krydser vejen, ved busstoppesteder, du nævner det. Ironisk nok er denne kampagne fra Byens Trafikråd - Byens Trafikråd - og det er en af de meget få kampagner fra deres side, der faktisk er rationel og ikke peger fingre ad cyklisterne.


Læs mere