Copenhagenize.com - Cykelkultur ved design: General Motors "Synes om cykler"

I skarp kontrast til General Motors’ “Stop pedalling, start driving” kampagne, her er en film fra hvad der ser ud til at være 1970’erne, der blev produceret af General Motors. “Jeg kan lide cykler”. Det er en mærkelig film, og med dens 13+ minutter er den en smule kedelig, selvom den på en eller anden måde er fascinerende på en zen-agtig måde en lørdag morgen med tømmermænd. Som at se snooker på Eurosport. Jeg plejede at undervise i fortællekunst og manuskriptskrivning, og i den tale fremhævede jeg udviklingen af længden af ​​fortællingen og rejsen fra fjernsynsæraens begyndelse til korthed i vores dramaturgi. I 70’erne kunne man bruge næsten 14 minutter på at forklare, hvad vi i dag ville komprimere til 3 minutter eller mindre. At se filmen er som at lytte til en laaaang historie fortalt af en beruset, aldrende familiemedlem til en middagsselskab. Der er ingen klar begyndelse, midte eller slutning. At komme til pointen, hvis der er en, er som at trække tænder ud. Men hey.

Jeg har absolut ingen idé om, hvad det handler om. Jeg forventede en masse som ignorerer tyren, men det ser overraskende nok ud til at være temmelig afbalanceret. Filmens formål er at gøre bilister opmærksomme på, at de skal være opmærksomme på cykler, fordi de er svære at se. Jeg antager, at det var en film lavet til skoleklasser.


Uanset hvad, siger GM at de kan lide cykler! De har lavet en film, der lægger ansvaret på bilisterne for at være opmærksomme på cykler. En film, der ser ud til at have respekt for cyklens tilstedeværelse i bylandskabet. Det er vildt! Det er sindssygt!
Jeg kan lide cykler… af yoruse
Har jeg misset noget? Lider igennem filmen, ligesom jeg gjorde, og lad mig vide, hvad du synes.


Læs mere