Copenhagenize.com - Cykelkultur ved design: Cykelmagneter

Det er ingen hemmelighed, at cykler har magnetiske egenskaber. Jeg leger ofte et lille spil som i disse tre billeder fra sidste weekend. Jeg parkerer min cykel et utraditionelt sted og ser den tiltrække andre cykler. Små studier af cykelantropologi. Sidste fredag var jeg ude med en ven, og vi endte - som vi plejer - på en fed, lille bar der hedder Riesen. Det var stadig tidligt… omkring 01:00. Ved en tilfældighed var der et hul i parkeringen på denne sidegade, og da der ikke var plads langs bygningerne, parkerede jeg glad min cykel lige der.

Tyve minutter senere dukkede endnu en cykel op.

Efter kl. 02:00 begynder barerne at fylde op. En time senere, da vi gik videre til en anden bar, så det sådan ud. Fem cykler indtager den samme plads som en bil. Og der er stadig plads til flere.

Konceptet er selvfølgelig velkendt. Københavns parkeringszoner er et godt eksempel, ligesom dette kunstprojekt i Holland.


Læs mere