Bycykelpolitiet i Amsterdam: The Life-Sized City Blog


Her er to cykelpolitibetjente i Amsterdam under mit seneste besøg. Jeg gik hen til dem, efter jeg havde taget billedet, for at stille dem et par spørgsmål. De var yderst søde og venlige - helt anderledes end den danske cykelpolitibetjent, jeg forsøgte at tale med for et stykke tid siden.

Jeg spurgte dem, hvor mange cykelpolitibetjente der var i byen, og de fortalte, at der altid er 12 på gaden. Jeg spurgte dem, om de nogensinde brugte hjelm, og de grinede bare. Jeg blev slået af forskellen mellem disse meget menneskelige og imødekommende ordenshåndhævere og det guerillakrigsagtige look i København.

Jeg var nysgerrig for at høre, om Amsterdam stadig havde politibetjente til fods - politi, der går rundt i byen - og de sagde, at det havde de. Er det ikke dejligt? Politibetjente, der går rundt i byen? Er det ikke en fin lille detalje i livet i en beboelig by?


Læs mere