Copenhagenize.com - Cykelkultur ved Design: Mine 40 nabolags cykelbutikker


Se Cykelbutikker i mit nabolag på et større kort

Tilføjelse: 23. december 2013: Det oprindelige antal var 27, men jeg har opdaget flere og flere cykelbutikker. Jeg sætter nu tallet til 40+.

For et stykke tid siden talte jeg antallet af cykelbutikker i mit nabolag - fordi nogen spurgte, ikke fordi jeg ville det - og jeg nåede frem til 22. Eller deromkring. Jeg tænkte, at jeg ville lave et kort for at vise det visuelt. Jeg bor midt i den skov af markører. Alle de viste butikker er under 7 minutters cykeltur fra min hoveddør. På kortet er der 27 cykelbutikker, og selvom to af dem er supermarkeder med et stort udvalg af cykler og tilbehør, er resten arbejdende cykelbutikker med reparationer og salg. Nogle er små butikker, der fokuserer på reparationer, nogle er større med et større udvalg af cykler til salg. Jeg er ret sikker på, at jeg har overset nogle - eller endda ikke er opmærksom på nogle af butikkerne langs gaderne væk fra byen. Og dette er blot mit kvarter på Frederiksberg. De fleste mennesker finder den butik, de bedst kan lide, og holder sig til den. Det er en hård konkurrence. Lokale har alle en mening om deres lokale butikker. “Han er for dyr…” “Han er god, og servicen er hurtig…” “Han er gnaven…"

Denne mund-til-mund vidensdeling er utrolig vigtig for københavnere. Når du flytter til en ny bydel, er det vigtigt at finde supermarkeder, kiosker og cykelreparationsbutikker, før du skal vide andet.


Læs mere