Den Livsstørrelses By Blog: Indlæg Velo-City Jagt

Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte. Velo-City Global 2010 afsluttede sidste fredag, selvom det fortsatte for nogle af os helt indtil søndag aften. Det var en fantastisk uge. Helt fantastisk. Mit sind snurrer stadig med alle de gode oplevelser og alle de dejlige mennesker, jeg mødte. Cyklens sociale styrke bestemt. Som jeg sagde i min keynote tale, er det ikke fantastisk, at den simple cykel kan generere nok indhold til at fylde en fire-dages konference med over 1000 deltagere fra alle kontinenter? At en maskine, der blev opfundet for 125 år siden, kan bringe os alle sammen på et akademisk niveau, men også på et socialt niveau? Jeg blev interviewet af Velo-City arrangørerne, og et af spørgsmålene var, at selvom mange mennesker gerne ville chatte med mig... hvad fik jeg så ud af alt dette? Listen er lang, men det vigtigste, jeg tager med mig, er dette: Buzzen. Jeg har set denne normalisering af cyklen i mere end tre år nu, og kurven går konstant opad, men jeg er virkelig slået af den energi, der stråler fra alle deltagerne. Jeg kan virkelig mærke, at der er en uafvendelig buzz og motivation om ikke blot at bringe cyklen tilbage i bylandskabet, men også om at skabe den kultur og infrastruktur, der gør det muligt. Der var mange ansigter, jeg genkendte fra Velo-City 2009 konferencen i Bruxelles, men da dette var en global konference, var der så mange nye - og fra uventede steder. Byen Ottawa sendte for eksempel 11 mennesker til København. Jeg mødte tyrkere og rumænere, calgarianere og koreanere. Jeg satser mine penge på denne cykelsag. På det faktum, at kurven tog en skarp drejning opad, og at der ikke er nogen top i sigte. Ikke med så stor interesse. Ikke med så stor voksende politisk vilje til at bygge infrastruktur og den stadigt bredere støtte fra mainstream over hele verden. Føl buzzen. Tro mig, det er magisk. Jeg nød enhver samtale med alle mennesker, jeg talte med. Det var fantastisk at møde jer alle.

Nu står jeg tilbage med en milliard billeder, som jeg skal sortere igennem. Jeg går i gang.


Læs mere