Den Livsstørrelse By Blog: Praktisk og Adfærdsmæssig

Jeg oplevede for nylig en mærkelig lille adfærdsændring i mig selv. Jeg bruger mine to cykler næsten lige meget - Velorbis og Bullitt ladcyklen. Når jeg ikke transporterer børn, bruger jeg Bullitt ladegulv som et sted at opbevare min taske. Jeg smider den bare derind i stedet for at have den hængende over min skulder.

Jeg opdagede, at jeg savnede denne brugervenlighed, når jeg kørte på den oprejste Velorbis. Jeg satte tasken, Københavnsk stil, på bagagebæreren under råttetrappen. Det er, hvad jeg altid har gjort, og hvad de fleste mennesker uden kurve gør.

Så fik jeg monteret en frontkurv på Velorbis. Disse frontkurve har været en vigtig funktion i over et århundrede, især på Short Johns eller leveringscykler/skorstensfejer cykler eller hvad du vil kalde dem.

Interessant nok oplever de lidt af en genoplivning i disse dage i København. Så snart min var sat på, bemærkede jeg, at jeg bare klaskede min taske på frontkurven og sikrede den med en bungeesnøre. Super hurtigt og nemt.

Så opdagede jeg, at den forbandende ting var meget mere praktisk end jeg havde forestillet mig. Her forleden dag skulle jeg hente min dreng hos en ven. Jeg satte bare hans cykel på frontkurven og afsted gik det.

Og her er Felix, der cykler hjem på den, som han elsker at gøre.

Vi har kun omkring 450 meter til skolen og børnehaven, så vi går ofte bare, men nu er frontkurven et perfekt hvilested for Felix, mens Queen Lulu får lov til at sidde på “bulldog” sædet på tværgående stang. De elsker begge to det. Jeg fortalte faktisk Felix om, hvordan jeg så mange børn sidde på frontkurve i Amsterdam, og han sagde: “Måske hvis nogen ser os, vil de tro, at vi er fra Holland!” Fattige barn indser ikke, at det ikke ville give os nogen gadecred/dates/gratis øl, men tanken var sød. :-) Han nyder at se billeder af mennesker, der cykler i andre lande, som jeg tager med hjem. Jeg synes, det er vigtigt at vise ham den globale mangfoldighed af cykelkultur, uanset om den er etableret eller fremvoksende.


Cyklen, han er på på det tidligere billede højere oppe, er ved at blive for lille til ham, men han mestrer den som en Apache mestrer sin hest. Denne cykel ovenfor venter på ham. En retro Raleigh chopper. Han skal bruge omkring tre centimeter mere, før jeg lader ham løs på cykelstierne.

Læs mere