Copenhagenize.com - Cykelkultur ved design: sommer


Krydset i et landligt område i Nordjylland. Den fuldt adskilte cykelsti ved siden af vejen, typisk for områder som dette, kan ses til højre på billedet.

En ven af mig, Tom Hall, som er rejseforfatter, har lagt sin beretning om sin cykeltur i det nordlige Danmark op på sin blog. Cykling i Danmark - Aalborg til Skagen.

Passer godt sammen med den seneste post om de nationale cykelruter og downloadbare kort og alt det der.

Et uddrag om det nationale cykelnetværk:

"

Resultatet fungerede som skabelon for vores eget nationale cykelnetværk - og er en fordel for feriegæster. Det går kun galt, når du ignorerer det og forsøger at bygge din egen rute og besøge nærliggende steder med fjollede navne som Pajhede Skov og Uggerby. Det lærte jeg på den hårde måde midt om morgenen, da jeg undrede mig over, at fyren jeg overhalede på min venstre side og som slog golfbolde, lignede fyren jeg passerede for tyve minutter siden på min højre side. Han var den samme fyr. Lektion lært: hold dig til den skiltede rute.

Ydmyg vendte jeg tilbage til rute 3 og begyndte som en ægte londoncyklist at jagte de eneste andre cyklister, jeg så hele dagen. De så ud som om de havde deres bedste tøj på og kørte på cykler lige ud af Sidste omgang. Jeg forventede at indhente dem hurtigt. De forsvandt over den næste bakke, og jeg så dem ikke igen.

"

Det er en fantastisk rejseartikel, og det får mig næsten til at have lyst til at besøge provinserne denne sommer. Næsten. Desværre er det svært at finde en ordentlig café latte. Men det er helt sikkert en god læsning om cykelferie i Danmark.


Læs mere