Hader fodgængere

Jeg fandt dette fund på Dr Ian Walkers blog. Dr. Walker er bedst kendt [indtil videre] for sin undersøgelse på University of Bath, der viste at bilister, der overhaler cyklister, giver dem uden hjelm mere plads og komme tættere på cyklister med hjelm. Også kendt som: Walker, I. (2007). Drivers overtaking bicyclists: Objective data on the effects of riding position, helmet use, vehicle type and apparent gender. Accident Analysis and Prevention, 39, 417-425.

Jeg snuppede hele blogposten, men du bliver simpelthen nødt til at besøge Dr. Walkers blog og se alle de links, han har integreret i teksten der.

Hvorfor jeg hader fodgængere


Ved du hvad jeg hader? Fodgængere. Den selvtilfredse, strutrende, støvledækkede bande af skidt. Er det kun mig, eller virker det pludselig som om landet er fyldt med dem? Jeg har aldrig prøvet at gå nogen steder selv - hvorfor skulle jeg også det? Jeg er en succesfuld voksen - men det virker som om jeg næsten ikke kan gå ned ad gaden i disse dage uden at en af dem træder ud foran mig uden at se sig for, deres ansigter udtrykker en holdning der er helligere end de andres, mens de springer ud af vejen for min bil og udstøder en række bandeord. Noget skal gøres, og det er godt at regeringen begynder at indse dette.

Sagen er, det er ikke kun fordi fodgængere er smugle og irriterende når de snakker om “sundhed” og “forurening”. Det er ulideligt nok, men hvis det var det eneste problem kunne jeg bare ignorere dem - trods alt, så forsvinder de og deres fjollede ‘sko’ hurtigt nok når jeg kører, og deres arrogante opførsel kan ikke trænge igennem min bil med tonede ruder. Men sagen er, at der er mere i det end det, for har du lagt mærke til, at selvom fodgængere går millioner af miles på vores vejnet hver eneste dag, bidrager de slet ikke til omkostningerne ved det vejnet? De har tusindvis af miles dedikerede ruter kun for fodgængere - fortov, kaldes de, eller fortove, hvis man er til sådan noget - som de ikke betaler én krone for! Mens ærlige bilister bliver beskattet fra alle sider, betaler de ikke noget som helst for alle de faciliteter, de nyder. Det er utroligt.

Og på det seneste er det selvfølgelig blevet værre. Mens jeg kører op ad gaden, kommer jeg konstant fodgængere, der går over på min side af vejen for at komme fra det ene fortov til det andet. Jeg mener, hvad fanden…? Vil de også have min skjorte? De har fået store områder med kun fodgænger-ruter, hvor jeg bestemt ikke må køre, men tilsyneladende er det ikke nok for dem. Åh nej, de vil også blive en del af mit område. Selvfølgelig har vi alle hørt disse gå-lystne mennesker, der siger at det er fordi ‘fortovene’ ikke udgør et sammenhængende netværk, hvilket betyder at de ikke kan gå hen, hvor de vil, uden at skulle træde på vejen fra tid til anden. Åh, velsignet være deres små hjerter. Til fodgængere siger jeg dette: kom ud af min del af vejen. Hvis du går der, når jeg kommer, kører jeg dig med glæde ned, det er det hele.

På lang sigt er der klart kun én løsning på alt dette. Hvis fodgængere vil gå på vores veje, som vi betaler for med alle vores køreafgifter, skal de betale deres del og påtage sig deres ansvar. Enhver, der går nogen steder, skal gennemgå uddannelse, skal betale en årlig afgift til de faciliteter, de nyder godt af, skal vise en nummerplade, så de kan identificeres, og skal hver især være tvunget til at have en forsikring i tilfælde af, at de nogensinde er involveret i en ulykke. Indtil da kan de rende ind i Skosleville eller hvor end de går hen, når de ikke gør sig til på andres regning.


For helvede, nogle snyltere … se på dem alle sammen …

Fremragende, Dr. W. Og de gangbesværede idioter bærer ikke engang fodgængerhjelme. Hvis de ender som grøntsager, forvent ikke at jeg betaler for dem.

Hvad kalder du en fodgænger uden hjelm? Organdonor!

Og tænk, der er endda en slem photobook der fejrer disse idioter og deres gratis infrastruktur?!


Læs mere