Den Life-Sized City Blog: At bede for biler


Foto: Fabrizio Costantini for The New York TimesJeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sige om dette. Det er blodigt morsomt og forfærdeligt trist på samme tid. Detroit kirker beder om ‘Guds redning’. De beder om, at de tre store bilfabrikanter får deres penge fra Washington. Jeg har siddet her og prøvet at komme på noget smart at skrive om dette, og jeg indså, at det ikke kan blive sjovere end det.

New York Times har artiklen her. Under hele det religiøse vrøvl er der en frygt for, at virksomhederne vil gå konkurs, og folk vil miste deres arbejde. Jeg ved godt, og jeg forstår det.

For et par dage siden sendte min far mig dette link til en film om Fords massive bilfabrik i Brasilien. De kan ikke bygge fabrikker som den i Amerika, og de vil aldrig kunne. Så der er grund til bekymring. Men at bede til gud for at få politikerne til at betale?

At bo i et overvejende sekulært land, er denne historie mærkelig. Kun 7% af Københavnere går i kirke, og ingen politiker ville drømme om at nævne gud i deres arbejde. Som humanist foretrækker jeg at lægge min tro fast i Homo Sapiens’ hænder. Oh… og i cyklen. Der er en kvalificeret arbejdsstyrke i den [falmede] bilindustri, der kunne skifte til at lave vindmøller og solenergi og andre bæredygtige produkter. En drøm? Måske.

Tak til den altid vågne Jack for linket.


Læs mere