Copenhagenize.com - Cykelkultur efter design: Fixie Fragtcykel af Larry vs Harry

OPDATERING JANUAR 2013:

Den coolville Bullitt blev hurtigt købt af Andreas, en cykelbud i Stockholm, efter jeg skrev om den tilbage i 2008. Den kører stadig rundt på gaderne i den svenske hovedstad. Bogstaverne på rammen er intakte. Godt.

En lille verdenspremiere her på Copenhagenize.com. Verdens første fede fixed gear ladcykel blev lanceret på gaderne i København i dag. Larry vs.Harry, den danske cykelproducent, styrker sig konstant på ladcykel-scenen og deres Bullitts flyver rundt i hele verden.

Man ser dem mere og mere på gaderne her, men det er især cykelbudene, der har taget de innovative Larry vs.Harry-cykler til sig. Fixed gear-trenden er stadig hot - hold øje med dem, der slingrer lidt ved lyskurvene. Men hvorfor ikke imødekomme dem, der gerne vil opleve fixed gear [og rent faktisk kan køre dem], OG som har ting, de skal transportere rundt? Det er ’logik for høns’, som vi siger på dansk.

Det bedste ved denne nye fixie ladcykel er, at den hedder Bullitt Coolville og Larry vs.Harry har opkaldt den efter mig. Et af mine efternavne er Colville, som er blevet til Coolville gennem årene. Jeg troede, Hans jokede, da han sagde, at han ville lave en Coolville, men i dag var jeg begejstret for at se skrønen. Og ikke så lidt overrasket over, at det var en fixie. DET er ironi, hvis du følger denne blog. Så jeg har allerede en cocktail opkaldt efter mig og nu en cykel. Jeg går efter en gade næste gang. By the way: En Coolville cocktail består af 5 dele champagne, 1 del Grand Marnier, 1 del vodka og en stor skive appelsin.

Jeg vil lave en eller flere til Larry vs Harry, når det passer mig bedst. Bullitt Coolville er naturligvis en begrænset udgave. Den skal straks af sted til Nationalmuseet. Larry vs.Harry vil dog lave en fixie ladcykel efter bestilling.


Hans fra Larry vs.Harry. Han er Harry. Cyklen er utroligt let. Kun 18,9 kg. Og ligesom de andre Bullitt-familiemedlemmer er det en fryd at køre på den. Der er intet som den på markedet. Hurtig og vild. Glidende og fræk. Styringen var exceptionel, også.

Vi tog ned til The Lakes for at tage nogle billeder af den, og jeg tog en hurtig tur - jeg skulle snart hente mine børn - og jeg elskede det. Her er en video af en cykelbud i Nederlandene, hvor Bullitt er i aktion. Og her er Bullitts over Wien, med nogle glade kunder fra Bikekitchen.net. Selvfølgelig kan jeg godt lide at støtte mine venner hos Larry vs.Harry og Velorbis. Men grunden til dette er, at folkene bag de to virksomheder er dejlige og søde mennesker. Jeg vil være ærlig og sige, at jeg foretrækker min Scrap Deluxe og min Long John - det handler om personlig stil - men jeg elsker også, hvad Larry vs.Harry gør. Begge virksomheder er cool, dynamiske og markedsfører deres produkter på en fed og unik måde. Efter at have bevæget mig ind i denne cykelverden med disse blogs har jeg opdaget, at cykelindustrien virkelig kan være et brokkende sted, fyldt med beklagelser og klager. Det er lidt sådan i Danmark, men det er et lille land, så man kan ikke rigtig skubbe til hinanden, og på mange måder er det ikke en del af den danske mentalitet. Når man derimod bevæger sig internationalt, ser man virkelig nogle modbydelige taktikker. Det er undtagelsen, ikke reglen, men det er virkelig meget barnligt nogle gange. For ikke at nævne fascinerende fra et psykologisk synspunkt. Man kan let se bilfirmaer med al den storhed og macho-attitude, der brokker sig over hinanden, men det er virkelig underligt at se det i cykelindustrien. Nogle gange er jeg glad for, at jeg bare er en tilskuer på sidelinjen. Så jeg kan lide folkene bag Larry vs.Harry og Velorbis af de samme grunde, som jeg sandsynligvis ville kunne lide fyrene bag Metrofiets eller Haley Trikes, blandt mange andre, hvis jeg mødte dem. God karma, kærlighed til håndværk og en fast tro på deres produkter. Det er alt, hvad du har brug for. Hvilket i virkeligheden er det, som handler om at sælge cykler, udover cyklerne selv.

Blah, blah, blah…Jeg har en cykel opkaldt efter mig!!!! Fedtastisk!

.


Læs mere