Copenhagenize.com - Cykelkultur ved Design: Boganmeldelse: Traffic af Tom Vanderbilt

Det er med absolut entusiasme, at jeg kan anbefale denne bog:

- Traffic - Why We Drive the Way We Do (and what it says about us) af Tom Vanderbilt.

Carlton Reid fra Quickrelease.tv anbefalede den, og jeg bestilte den straks fra Amazon. Jeg er glad for, at jeg gjorde det. Det var måske ikke forfatterens hensigt, men jeg får fornemmelsen af, at dette er den bedste cykeladvokatbog, der nogensinde er skrevet.

Den handler om biler og hvordan motorkøretøjer påvirker dem, der kører dem - eller dem, der går/kører ved siden af dem. Fyldt med henvisninger til utallige undersøgelser og forskning, vil Traffic få dig til at tænke anderledes, næste gang du stiger ind i en bil. Den hjælper også cyklister og fodgængere med at forstå de komplekse tanker i bilisters hoveder. Jeg har haft kørekort i cirka 25 år og nyder at køre. Jeg gør det ikke så meget nu, hvor jeg bor i København, men på hver eneste side i bogen fandt jeg mig selv mumlende et indre “wow” eller “hmm”. Mange mennesker tager kørsel for givet, og de tager det ikke alvorligt nok. Ikke en god idé, når man tænker på, hvor anstrengende kørsel er for menneskehjernen. Efter at have læst bogen ser jeg trafikken i et helt andet lys. Et mere sympatisk lys. Dum fører laver dum bevægelse? Hey… kørsel er svært. En hav af signaler og tegn og andre køretøjer er distraherende.

Der er et fantastisk kapitel om Shared Space og mange henvisninger til cyklister og fodgængere og hvordan de interagerer med trafikken.

Når dagen er omme, mener jeg, at alle, der kører og/eller cykler, bør læse den, især dem der arbejder i trafikaftdelinger. Cykeladvokater bør helt sikkert læse den for at forstå, ikke kun hvordan eller hvorfor biler er en så integreret del af vores kultur, men også for at tage udbytte af bogen og få flere mennesker til at cykle.

Hvad mere er, Tom Vanderbilt har en fantastisk blog kaldet How We Drive.

Du kan høre et radioprogram med Tom på denne hjemmeside sammen med en anden anmeldelse af bogen. Radiolinket er øverst på siden.

- Traffic på Amazon USA


- Traffic på Amazon UK


Læs mere