Læseres cykler: Royals Recumbents

Royal var venlig nok til at sende os billeder af ham og hans kone på deres liggende cykler. Hele vejen fra Venice, Californien, via København, til jer. Nu er det din tur, Royal:

"Jeg elsker billederne af cykelkulturen i København ... ville ønske der var mere af det i USA. Dog, hvis brændstofpriserne bliver høje nok, kan der måske stadig opstå en cykelkultur her. Det vedhæftede billede er måske ikke så trendy ... men det viser, hvor meget min kone elsker sin liggende cykel. :0)

Cyklen, som min kone cykler på i Venice Beach, Californien (blå liggende cykel), er lavet ud fra planerne, jeg købte fra Bentech. Vedrørende stellet, så startede det som et stykke udstødningsrør. Sædet er lavet af EMT-rør (billige rør, der bruges til elektriske installationer). Resten af delene kom fra billige cykler købt i genbrugsbutikker.


Den lyserøde bubblegum liggende cykel med lang lav ramme er baseret på en delta trike designet af S&B Recumbents. De arbejdede sammen med mig om at udvikle denne cykel i bytte for, at jeg vedligeholdt deres hjemmeside. Vi gennemgik 2 prototyper før den lyserøde. Den første prototype var blot nogle tynde stålrør, der var samlet sammen. De troede, den ville falde fra hinanden, når jeg fløj rundt om hjørnet med 40 km/t. Den anden prototype flyttede kranken fra oven på hovedrøret til under ... ændrede vinklen på styrrøret ... og arbejdede på kædens rute. På den lyserøde tilføjede vi "vinger" (forstærkninger) for at forhindre pedalakslen i at rive sig løs ... brugte en kortere kædespænding (den lange brød af, da jeg ramte en hastighedsdæmper) ... ændrede, hvordan vi monterede sædet ... og fandt den rigtige indstilling for den mellemliggende strammer (så bagkæden ikke falder af, når jeg skifter til det mindste gear). Normalt har jeg ikke råd til at købe liggende cykler ... så jeg har været nødt til at lave mine egne. Der er en fantastisk cykelsti, der løber langs stranden fra Palos Verdes til Pacific Palisades (lige ved siden af Malibu). Det er ca. 80 km rundtur. Jeg har en ven og hans kone, der cykler ca. 128 km hver søndag. Min kone og jeg er ikke ligefrem unge og tynde mennesker, men vi har altid nydt at cykle. Jeg er i gang med at lave et par delta trikes til os at cykle på."


Læs mere