Den Livsstørrelse By Blog: Læsernes Cykler: Martins Peugeot i Melbourne

For cirka 3 år siden besluttede jeg, at jeg havde brug for en cykel, efter at have boet 4 år i Melbourne uden en. En fin dag, da jeg gik forbi min lokale cykelbutik, gik jeg ind og tænkte: “Præcis! En cykel. Det er tid til endelig at begynde at lede efter den cykel, jeg har tænkt på at få…”. Jeg så ikke rigtig noget, jeg kunne lide. Alt for teknisk eller alt for billig, klodsede slags “citybikes”, der virkede forkerte.

Efter aftensmaden tog vi en aftentur. Her har vi halvårlige “store affaldssamlinger”, hvor det lokale råd kommer rundt med store lastbiler og henter alle mulige store husholdningsgenstande, som folk ikke længere vil have, samt haveaffald osv. Da min kone opdagede, at det var “store affalds”-dag i morgen, ville hun gerne gå tilbage, velvidende om min forkærlighed for objets trouvés. Jeg, som altid er vedholdende, bad og tryglede om, at vi skulle fortsætte og lovede ikke at tage noget af det “fantastiske” derude med hjem.

Inden for bare et par minutter fandt jeg den. Ikke mere end et par hundrede meter fra vores hus. Lænet op ad en bunke kasser. Cyklen, som jeg netop havde begyndt at lede efter den dag! Selv min kone kunne ikke sige nej til dette charmerende stykke fransk håndværk.

Lad være med at tænke på, at det er en pigecykel. Lad være med at tænke på, at den er magenta. Den havde en rummelig kurv, lige hjul og mindst en skærm. Den kører hurtigt, hurtigt, hurtigt, og jeg kører normalt forbi andre cyklister, der kører på tykkere dæk.

Alt, jeg har gjort, er at skifte bagdækket, få det tjekket af den lokale cykelreparatør, og nu kan jeg komme til de lokale butikker på få minutter. Bremserne skriger, hvilket kan forskrække nogle fodgængere, men jeg smiler og nikker venligt som en langsomt kører forbi.

Det eneste, den mangler, er et navn. Men jeg overvejer noget fransk. Catherine, Charlotte, Juliette eller måske endda Eva. Efter skuespillerinderne Deneuve, Rampling, Binoche og Green. Et så vigtigt spørgsmål kræver dog lidt mere eftertanke… Hvad jeg ved med sikkerhed er, at jeg elsker min magenta pigecykel fra Peugeot!

Nyheder og informationer, og fortsæt med at cykle, Martin fra Melbourne


Læs mere