Home
13.10.2023
Updated 27.10.2023

05 September 2015

Copenhagenize.com - Cykelkultur ved design: Lego og cykler - Sammen for altid

image not found

Når man bor i et hjem med over 20 kg Lego, bliver det naturligt at bruge det. Jeg opdagede for fem år siden, at jeg ikke havde mange Lego-cykler. Jeg opdagede hurtigt, at de er ret svære at finde, selvom Lego selvfølgelig er dansk. I Amerika for eksempel er den hurtigste måde at få en Lego-cykel at købe ambulancesættet. Alvorligt talt. Sælger frygt for cykling i en Legoæske. Men tilbage i 2011 ønskede jeg at lave en fremstilling af Kiøbenhavns Rundetårn i Lego-cykler. Jeg søgte på eBay i fire lande og købte cykler og minifigurer, der lignede almindelige mennesker. Til sidst tog jeg en række billeder som det øverste.

image not found

Min inspiration kommer også fra Legoland temaparken. Jeg så denne cyklist, ovenfor, fra tiden før minifiguren, hvilket gør dem fede. Fra tiden før gummi dæk og asfalt også ser det ud til - så endnu mere respekt.

image not found


Da jeg søgte rundt på internettet, opdagede jeg, at der findes/fandtes sæt, der indeholder Lego-cykler, som du kan se ovenfor. Derefter opdagede jeg selvfølgelig en nørdet hjemmeside, der lister alle Lego-sæt med cykler i dem. Nogensinde. Her er nogle billeder fra den originale Lego kiøbenhavnske Rundetårn fotosession tilbage i maj 2011:

image not found
image not found


image not found
image not found

image not found
image not found

image not found
image not found

image not found

Jeg prøvede at få repræsenteret mange forskellige typer mennesker. Arbejdere, læger, forældre - you name it.

image not found

Sidst på året lavede jeg endnu en fotosession med flere cykler og borgernes stil.

image not found
image not found

Endelig formåede jeg at få bygget en ladcykel.

image not found

Hos Copenhagenize Design Co. laver vi julekort med minifigurer, som forestiller os selv i Lego. Det er mig i midten.

image not found
image not found


Hvad kan jeg ellers trække op af arkivet? Cykle hjem med Lego-containere til opbevaring af... Lego? Tjek. Og et billede fra Sandra på Classic Copenhagen med Godzilla-størrelse cyklister i Lego-flagbutikken i København.

image not found
image not found


Lego og urbanisme? Selvfølgelig. For et par år siden havde det danske Arkitektur Center (DAC) Lego på borde på Rådhuspladsen, og Felix og jeg hang rundt i timevis og byggede bygninger. Vi dukker altid op hos DAC, når de holder Lego-arrangementer.

image not found


Felix og jeg tog os også af lidt bymæssig forfald med en Lego-baseret byfortætning på tværs af vejen fra vores hus.

image not found


Da jeg talte i San Francisco tilbage i 2009, deltog jeg i Halloween Critical Mass og mødte denne fantastiske lokale med hendes hjemmelavede Lego-tilbehør. Dog var jeg ikke fan af critical mass-tingen.

image not found

Ingen cykler her, men Felix og jeg lavede dette skakspil for år tilbage, og det bliver stadig brugt. Det mest danske, jeg kender.

image not found


Lego kan bruges på mange måder. Den danske version af idioterne til venstre er lige her. Du har din version, det er jeg sikker på. Men hey. Lego forsvinder ikke. Cykler forsvinder ikke. Jeg vil blive ved med at kombinere de to.

image not found

.
Menu