Home
13.10.2023
Updated 27.10.2023

20 September 2015

Copenhagenize.com - Cykelkultur med design: Cykelinfrastruktur og ting i Paris og Bordeaux

image not found

For nylig var jeg i Paris, på vej til Bordeaux for at deltage i en ekspertpanel, der analyserede Bordeaux's foreslåede cykelplan. Jeg hang ud med min veninde Rebecca. Vi tog Velib delecykler til Montparnasse togstation, så jeg kunne tage TGV'en til Bordeaux. Her er en ny cykelsti bagved Parc du Luxembourg. Smukt designet.
image not found

Min kuffert passede ikke rigtig i Velib-kurven. Men jeg havde medbragt en bungeesnor, fordi jeg vidste det. Jeg foretrækker stativerne på Bicing i Barcelona. Man kan få alt ind i dem.

image not found

Da Velib startede, kunne man dele busbanerne i Paris. Det var fantastisk i den by, fordi busserne stopper så tit. Så, har jeg hørt, blev cykling i busbanerne forbudt. Nu er det tilladt igen på visse strækninger. Her kører jeg ned mod Montparnasse. Dejlig bred vej. Mere infrastruktur fra Paris fra andre ture:

image not found
image not found
image not found
image not found
image not found
image not found
image not found
image not found
image not found
image not found

Bordeaux


image not found
Bordeaux har en andel af 9% for cykler i byens centrum. Her er en cykelsti (en af de irriterende tovejsstier, men hey).

image not found


En cykelboks. At flytte stoplinjerne tilbage for biler er en utroligt effektiv trafikberoligende foranstaltning ved kryds for både cyklister og fodgængere. Vi har gjort det i København siden 2008.

image not found

Enkel malet cykelsti på en sidegade.

image not found

Kølig og elegant cykelsti-piktogram nær stationen.

image not found

Cykelskilte.

image not found

Ingenting slår en 20 km/t-zone med modsatrettede cykelstier.

image not found

Den fedeste grafiske design, jeg nogensinde har set på en bycykel.Der var en offentlig konkurrence om at designe grafikken og logoet.

image not found

Og det er indtil videre en stor succes.
Menu