menu
menu
search
close
Home
13.10.2023
Updated 27.10.2023

09 July 2017

Copenhagenize.com - Cykelkultur gennem design: Catalonien

image not found

Jeg er på vej til Catalunya denne weekend for at være en del af juryen på Cycle Touring Film Festival, der afholdes i forbindelse med Cycle & Walking Tourism Conference i Palafrugell & Begur på Costa Brava.

image not found

Selvom størstedelen af mit arbejde omhandler at øge cykeltrafikken i byerne ved hjælp af infrastruktur og positiv markedsføring, har jeg været involveret i cykelturisme på mange af mine besøg i andre byer og regioner. Det er et interessant vækstområde. Nogle lande investerer stort i cykelturisme, og Tyskland er den helt store spiller på området. Også Tjekkiet og Ungarn fokuserer på at tiltrække flere cykelturister til deres regioner. Jeg ser frem til at netværke omkring dette vækstområde.

image not found

Danmark har en lang tradition som cykelturistdestination, som plakaten ovenfor viser. Den stammer fra slutningen af 1940'erne og viser, hvor ivrigt Danmark forsøgte at tiltrække briterne - på det tidspunkt verdens mest entusiastiske cykelturister - til landet.

På en anden konference i Catalunya sidste april havde jeg fornøjelsen af at møde en dansker - Jens-Erik Larsen - som var ansvarlig for ideen om at skabe verdens første nationale cykelrutenetværk. Han arbejder nu på udviklingen af det imponerende EuroVelo-rutetilbud. Læs mere om det i denne tidligere artikel.

Som for mig, vil jeg være på stranden, i biografen og deltage i en Cycle Chic fest.

Menu