Home
13.10.2023
Updated 27.10.2023

21 September 2015

Copenhagenize.com - Cykelkultur by Design: Helsinki Cykeltæller

image not found

Jeg har lige haft en fantastisk tur til Helsinki for at holde en keynote-tale på Megapolis-festivalen, arrangeret af Dodo NGO. Sikke en fantastisk by, og det var vidunderligt at se, hvor meget vilje der er i byen til at forbedre forholdene for cyklende borgere.
image not found
Indtil jeg får styr på den hektiske tur og alle indtrykkene, er her et par billeder af en cykeltæller i byen. Om dagen og om natten på samme dag. Jeg mødtes med byens cykelplanlæggere og byplanlæggere, og cykelplanlæggerne Marek og Niko fortalte mig om cykeltællinger i 1930'erne, der viste 10.000 cyklister om dagen på nogle travle gader. Glæder mig til at se de gamle dokumenter.

Cykelkultur 2.0, afgjort, for Helsinki... og alle andre steder.

Menu