menu
menu
search
close
Home
13.10.2023
Updated 27.10.2023

29 January 2023

Den Life-Sized City-blog: Brev fra Australien

Endnu en artikel fra en læser, denne gang en dejlig historie fra John, i Australien.

image not found

Australien, ligesom resten af verden, er midt i en 'cykelrenæssance'. Både by- og landboere har opgivet de generiske bjergcykler, som sælges i stor mængde til nedsatte priser i stormagasiner, og vælger i stedet cykler med karakter. Gå ned af enhver gade i det indre Melbourne, og antallet af 'vintage' cykler stiger dag for dag. Med populariteten af disse cykler stigende og prisen på europæiske stilarter ret høj, sælger kloge samlere deres 'gamle' cykler på eBay osv. og tjener kassen. De er dyre at købe og endnu sværere at finde. Men nogle gange kan livet byde på en vidunderlig overraskelse. Jeg fik øje på denne gamle Australia Post cykel, der lænede sig op ad et hegn bag et hus, set fra vinduet i et tog nær hvor jeg nu bor i Victoria. Jeg gjorde en mental note om placeringen, og da jeg kom hjem, fortalte jeg min kone, at jeg havde fundet hendes nye cykel. To uger senere kørte vi til byen og slentrede tilbage langs jernbanen, indtil jeg fandt huset. Beruset af spænding råbte jeg over hegnet og mødte ejeren af huset, der var mere end glad for at lade mig få cyklen, men som gentlemen blev vi enige om et symbolsk beløb på $10AUD (ca. 40DKK). Ja, det var en officiel 'Postie' cykel, der blev brugt, før de blev erstattet af en Honda motorcykel. Vi læssede cyklen ind i bilen og kørte hjem, hvor jeg pumpede dækkene, justerede forhjulsbremsen og sænkede sædet, og nu er denne tidligere storslåede skønhed fra forstædernes postuddeling tilbage på vejen, og som du kan se, fuldender min smukke, rødhårede kone det brandrøde stel og kurv.

I slutningen af 1980'erne, som 18-årig, havde jeg held nok til at bo i Danmark i 12 måneder (præcist Esbjerg - lad være med at komme med jokes om lugten) og cyklede hver dag til Esbjerg Gymnasium på en typisk dansk cykel. Når jeg vendte tilbage for at besøge Danmark mange gange, fortsatte jeg med at beundre den danske cykelkultur og dens renhed og mangel på forstillelse.

Mange tak for at sende dette til os, John!

Menu