Home
13.10.2023
Updated 27.10.2023

06 December 2022

Den Livsstørrelse By Blog: Brev fra Northampton

image not found
Dette er netop indkommet. Et brev fra Jamie fra Northampton. Læs det her. "Bare for at sikre dig, at vi briter ikke er fanget i en cykel-/modemæssig ødemark, sender jeg dig nogle billeder af en lille begivenhed, der finder sted her i Northampton i en gammel fiskemarked, der er blevet omdannet til en galleri/café/teater/almindelig hygge-spot. Reglerne er, at alt, der er til salg, skal være hjemmelavet eller vintage og transporteres i en cykelkurv. Der er altid nogle fantastiske gamle cykler, se suppe-folkene på deres store ladcykel. Nogle gange er der en stille fyr med en gammel Raleigh og en endnu ældre skrivemaskine - du giver ham et pund, fortæller ham dine bekymringer - han overvejer derefter og skriver råd til dig. Det er det slags sted, hvor folk er glade, og når jeg dukker op på den gamle cykel, siger de "Wow, hvor er din gamle Herc flot" i stedet for "Min cykel (hjemme, i garagen, under et presenning) har flere gear end din". Du ville elske det."Jeg mødte en fyr der, der forsøger at inspirere befolkningen til at cykle. En flink fyr. Han bad mig blive cykeltræner. Ud fra mine erindringer om at blive lært at cykle af min far involverer det at løbe bagved en andens cykel, mens man lader som om, man stadig holder fast i bagenden, og råber "kig ikke ned, din idiot!". Jeg tror, jeg kan klare det.

"Desuden oplevede jeg en begivenhed, der ville varme dit danske hjerte. Jeg cyklede tilbage fra byen og blev fanget ved et lys bag en lycra-fyr på en ridgeback. Da lyset skiftede, valgte Herc mærkværdigvis den rigtige gear (cyklen vælger gearne. Da den er ældre end mig, diskuterer jeg ikke emnet gear), og jeg kørte ubesværet forbi den svedende mand, med min hat i en skæv vinkel og en klingelyd fra min klokke. En gruppe hættetrøje-typer (som, hvis man skal tro Daily Mail, er et skrækkeligt syn og samfundets undergang) gav Herc en spontan applaus, og en af dem råbte "God jul". Fantastisk."

Hvad en fantastisk historie, Jamie. Mange tak for at sende den og billederne. Det lyder som en lille bid af paradis, den Cykelkurv Bazar.

Det viser sig, at de har en hjemmeside, og jeg elsker, at de præsenterer bazaaren på denne måde: "Vi ville være glade, hvis du ville komme og være med til de mest spændende begivenheder, der er sket i Northampton siden opførelsen af lifttårnet." Fantastisk.

Der er også et flickr-galleri med billeder.

Fiskemarkedet ligger på Bradshaw Street i Northampton, og der er to flere basarer før jul - den 13. og den 20.

Menu